Kako ste i sami mogli da zaključite danas ćemo da se bavimo sa jednom veoma zanimljivom temom, a koja se odnosi na zdravlje i na dugovječnost, pa vam shodno tome, mi u nastavku donosimo jednu veoma zanimljivu priču, koja nam dolazi iz komšiluka, tačnije iz Bosne i Hercegovine. Naime, mi ćemo danas da pišemo o najstarijoj i najzdravijoj Bosanki, koja je odlučila sa svima da podijeli tajnu svog zdravlja i izgleda.

Njeno ime je Subha Redžić, ona je iz Bugojna, i kako smo naveli na samom početku ona je jedna od najstarijih, ali ujedno u najzdravijih žena u Bosni i Hercegovini, koja ima 95.godina, a pored toga što je Subha uspjela da doživi duboku starost, ona je veoma vitalna i zdrava, te izgleda znatno mlađe u odnosu na to koliko ona zapravo ima godina. Jedan od dokaza tome jeste da ona vrlo rijetko ide kod ljekara, a jednom prilikom kada je i otišla, doktor ju je sa čuđenjem pitao čime se to ona hrani, s obzirom na to da ona odlično čuje, da hoda bez pomagalam i da je vid i pamćenje odlično služe.

Kako je sama rekla, ona još uvijek sama kuha, čisti i obavlja sve kućne poslove, a svoje goste uvijek čeka sa osmijehom na licu, pa se vjerovatno svi pitate u čemu je tajna njene dugovječnosti i zdravlja, a ključ je u tome da se ona hrani isključivo sa domaćom ishranom, koja se u današnje vrijeme sve više zanemaruje, a za tamošnje medije ona je rekla sljedeće: “Jela sam domaći pasulj, krompir, krastavce, kupus, tikvu…Sve domaće!” rekla je ona pa je dodala: “Nije se ovo brašno ni jelo, nije se ni znalo za njega. Jela se domaća pogača i proja.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here