Danas ćemo da govorimo o jednoj jako zanimljivoj temi, a odnosi se na hranu, a kada je region u pitanju, posebno Srbija tu je nekoliko jela kolja su tradicionalna i na koja su Srbi jako ponosni, ali moramo da kažemo da nisu baš svi oduševljeni sa našom hranom, a najveća zamjerka jeste da je naša hrana previše kalorična, a mnogo je onih koji ne vole kombinacije ukusa koje inače ljudi sa našeg podneblja obožavaju.

Jedan sajt pod nazivom “Taste Atlas” se bavi sa istraživanjem popularnij jela u svim dijelovima svijeta, a prema njihovom ocjenjivanju, neka naša jela nisu dobro prošla. Iako nema nekog konkretnog razloga za tako loše ocjene, na listi se našlo 10 naših jela, a mi ćemo vam u nastavku navesti i koja su to. Prvi na listi našao se podvarak, koji se obožava u Srbiji i koji se pravi od kiselog kupusa, crnog i bijelog luka, sa mesom ili bez.

Ovo jelo tradicionalno se priprema i jede tokom kasne jeseni i zime, odnosno u periodi kada je sezona kiselog kupusa. Mnogi Srbi vjeruju da ima još bolji ukus ako se podgrije narednog dana, a neki ga čak koriste i kao lijek za mamurluk zbog kiselog ukusa i poveće količine bijelog luka. Sljedeći su čvarci, koji se prave od svinjetine, a radi se o komadićima mesa koje je isjećeno na kockice i koje se prže u sopstvenoj masnoći dok se ne istope. Tokom kuhanja, neophodno ih je često mešati, a nerijetko se dodaje i mlijeko kako bi dobili boju karamela. Naravno, dodaje se so, a u nekim krajevima se dodaju i bijeli ili crni luk. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here