Danas vam predstavljamo intrigantnu priču iz domaće estradne scene koja se fokusira na poznatu pjevačicu Vesnu Zmijanac. U bivšoj Jugoslaviji, Vesna je bila jedina narodna pjevačica koja je privlačila pažnju kako izvođača iz rok žanra,tako i izvođača iz pop žanra, te su se mnoge poznate ličnosti natjecale da napišu barem jednu pjesmu za nju. Treba napomenuti da su neki od njenih najvećih hitova stvoreni u saradnji s autorima kao što su Dino Merlin, Željko Joksimović, Bajaga, i mnogi drugi.Međutim, manje poznata činjenica je da je upravo pred početak građanskog rata trebalo da Oliver Mandić producira njen novi album “Kraljica tuge”.

Također, Vesna je sa njim snimila duetsku pjesmu “Zlato, srećan put”, ali ta verzija nikada nije bila objavljena. Na nedavnom gostovanju na Roštiljadi u Leskovcu, pjevačica je za medije izjavila sljedeće:”Sjećam se kako sam tada sjajno otpjevala tu pesmu, i kad god se prisjetim toga, osjećam se uzbuđeno zbog koliko je bila dobra. Ali, nažalost, ta pjesma mi je oduzeta. Oliver mi je obećavao da će našu verziju pustiti u javnost svaki put kad se sretnemo, ali to se nikada nije ostvarilo. Zašto? To bi trebalo pitati njega. Bilo bi mi drago da ponovno čujem tu pjesmu”, izjavila je. Tri godine kasnije, pjesmu je objavila poznata pjevačica Ceca Ražnatović na svom albumu “Fatalna ljubav”. Interesantno je i to da je Vesna nedavno priznala da je Cecin veliki hit “Beograd”, koji je napisao Dino Merlin, prvo bio namijenjen njoj.”
Ceca je započela svoju muzičku karijeru kao tinejdžerica i brzo je stekla popularnost u bivšoj Jugoslaviji. Njezina muzika često kombinira različite žanrove, uključujući narodnu glazbu, pop, i folk, što joj je pomoglo da osvoji široku publiku.Tokom svoje karijere, Vesna Zmijanac je sarađivala sa mnogim drugim poznatim izvođačima na Balkanu i ostavila je dubok trag u muzičkoj industriji. Njena muzika često kombinira elemente narodne muzike sa suvremenim pop i rock uticajima, što je privuklo široku publiku i omogućilo joj da ostane popularna tokom različitih perioda muzičkih trendova.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here