Ovaj dan započet ćemo sa jednom temom, tačnije pričom jedne djevojke iz Beograda koja je odlučila da svoje iskustvo podijeli sa svima, a riječ je o svadbi njene drugarice na koju je ona bila pozvana. Ovakve ili njima slične priče imamo priliku da viđamo svakodnevno na društvenim mrežama, gdje ljudi jednostavno žele da podijele neku svoju priču.

Naime, kada su vjenčanja u pitanju, tu ne postoji neko pravilo o tome šta zvanice mogu da obuku taj dan, tako da nije ni pisano ali i običajno pravilo da mlada tog dana smije samo da bude u bijelom. Ali takvo razmišljanje i dalje je u glavama mnogih Srpkinja, pa je tako ova djevojka o kojoj inače danas pišemo dobila zabrani da dođe na vjenčanje ukoliko ne odluči da promijeni odjevnu kombinaciju koju je ona za taj dan izabrala.

Sve ovo desilo se još 2015. godine, a ono što je najzanimljivije od svega jeste to da ova djevojka na sebi nije imala bijelu haljinu, nego je imala haljinu boje šampanjca. Ali bez obzira na to, djevojka koja se taj dan udavala je bila sprema da joj zabrani da dođe na vjenčanje ukoliko ona ne obuče neku drugu haljinu. Tako je djevojka koja je iz okoline Beograda, a koja je danas udata i koja živi sada u Njemačkoj rekla je sljedeće: “Ta devojka je moja komšinica, odrasle smo u istom komšiluku kuća preko kuće. Družile smo se celog života, pa me je čak pitala da joj budem kuma na venčanju. Naravno da sam pristala iz momenta”, napisala je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here