Ovu subotu ćemo da započnemo sa novostima koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, a moramo da kažemo kako ih je u poslednje vrijeme itekako puno, pa čitaoci imaju o čemu da polemišu, jer na sve strane dešava se nešto novo, a što je vezano za naše poznate ličnosti. Kako ste i sami zaključili mi ćemo danas da govorimo o Hristini Popović, koja važi za jednu od najboljih i najpoznatijih glumica, koje su se pojavile u poslednjih dvadeset godina.

Malo je onih koji znaju da je ona svoj talenat za glumu naslijedila od svoje majke, a riječ je o Sonji Vukičević, koja je inače bila multitalenat, bila je dobra u muzici, u glumi pa čak i u baletu, za koji možemo slobodno da kažemo da je jedan od najtežih plesova današnjice. Inače, odrasla je u Valjevu, ali zbog njenog oca koji je bio vojno lice, oni su se preselili u Beograd, pa je tako Sonja jednom prilikom za medije rekla sljedeće: “Detinjstvo sam provela u neprestanoj igri. Na plato u beogradskom Karađorđevom parku, pored današnje Narodne biblioteke, redovno je dolazio cirkus. Uživala sam gledajući akrobate, a posle kad sam porasla i roditelji me prvi put odveli u pozorište, ostala sam fascinirana scenom, muzikom i pokretom. Redovno sam išla u sva gradska pozorišta i pratila predstave”, rekla je ona, pa je dodala:

“O Hristini smo beskrajno brinuli, strepeli nad njom, obožavali je i podizali sledeći sopstvenu intuiciju. Volelo ju je celo naše društvo, a i ona je bila dobro dete. Vodili smo je čak i na žurke. Mnogo puta je spavala na gomili kaputa i svi su brinuli da li je s njom sve u redu. Sa Brankom i sa mnom je do pete godine proputovala Evropu. Osim što se bavio muzikom, Branko je završavao i stomatologiju. Hristina je imala tri godine kad je on dobio priliku da radi u Južnoafričkoj Republici kao lekar.” Vaša mišljenja?

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here