U današnjem članku pričamo o jednoj stvari koja će zasigurno svim domaćicama olakšati veliki posao.

Veliki broj domaćica zasigurno vodi veliku bitku oko toga da kuću i kuhinju održava čistom. Koliko god se trudili kuhinja jednostavno ne može da bude dugo čista.

Upravo zbog toga u današnjem članku donosimo jedan savjet, koji će sigurno pomoći u čišćenju lavaboa i sudopera.

Što se tiče ova dva mjesta, ali tu možemo da svrstamo i mnogo drugih mjesta, oni su mjesta gdje se skuplja velika masnoća, ali isto tako i nečistoća, tako da su ovi dijelovi uvijek prljavi, puni fleka.

Naime, jedna žena je podijelila jedan trik na jednom sajtu u kojem je ona nasula u odvod tople vode i tamo bacila pet tableta za pranje suđe, te pustila da sve to odstoji nekih 15 minuta. Nakon ovoga, on je bio kao nov i sijao se. Ovaj trik su mnoge žene uzele, te su metalne folije sipale toplu vodu i dodale tablete za pranje suđa, a na sasvim isti način one su čistile i metalne šteke ali i ostale metalne površine u njihovim kućama.


Ovaj trik pokazao se učinkovitim i sa rernom u šporetu.
Pored ovog savjeta, jako dobri su se pokazali u čišćenju i jabukovo sirće i soda bikarbona.
Zahvaljuući ovoj smjesi jedna žena je očistila svoju kadu u wc do blistavosti, a neke žene su na isti način oprale i rešetke iz rerne.

Da li ste vi probali ove savjete i trikove ili podijelite sa nama neke trikove koje vi koristite, a da su se pokazali učinkovitim.

Pišite nam

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here