EVO ČEMU služi mala rupa na lavabou. OVO niste znali!

0
694

U današnjem članku pričamo o jednoj jako zanimljivoj temi, a koja se tiče domaćinstva.

Svjesni smo toga da u današnje vrijeme imamo veliki broj kućanskih aparata, ali da su kuća i ostali elementi kuće kroz vrijeme mnogo napredovali.

U davna vremena, a to su nam potvrdili i starije generacije, nije bilo toliko aparata u kući, tako da su se neke stvari obavljale van kuće kao što je to bio slučaj sa veš mašinom, gdje je se ranije odlazilo na obližnje potoke ili rijeke kako bi se oprao veš.

Međutim, nije samo stvar u aparatima, došlo je i do modernizacije cijele kuće i svakog njenog dijela. Dnevni boravci su se modernizovali, modernizovala su se kupatila, ali prije svega i kuhinja.

Što se tiče kuhinje, u njoj se provodi skoro pa najviše vremena, u spremanju obroka, pranju suđa i koliko god da ovaj dio našeg doma čistimo čini nam se da je on skoro uvijek i najviše prljav.

Isto tako, kako je se modernizovali mnogi drugi dijelovi došlo je do modernizacije sudopera i lavaboa, a postoji jedan dio lavaboa koji se kroz godine nije nikada promjenio.
Naime, radi se o jednoj rupi koju svaki sudoper i lavabo imaju, ali i kada

Vjerovatno ste se često pitali čemu li služi ova rupica, a u nastavku ovog članka vam donosimo pravi odgovor.
Ove ruipice, naime, imaju dvije uloge.

Ona se stručno naziva procelator i jedna od uloga jeste da omogući vodi da otiče, jer sam vazduh koji dolazi iz te rupe ubrzava odvođenje vode.

Isto tako, druga uloga jeste da ova rupa dobro dođe ukoliko dođe do začepljenja.

Ukoliko vam se to desi, onda će voda putem te rupe odlaziti dalje. Ukoliko vam se na kadi desi začepljenje, uzmite mokru krpu i prislonite je na tu rupu, te time stvorite vakuum i onda gumom za otčepljavanje na odvodu pokušajte da otčepite zastoj.

Da li ste znali za funkciju ovih rupa? Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here