Stavila je sapun u dvorište, a onda se desilo ČUDO! Komšije joj se smejale, sada joj zavide, GENIJALNO!

0
679

U današnjem članku pričamo o jednoj jako zanimljivoj stvari, a koja može svima biti od koristi, naročito ukoliko imate svoj vrt i svoju baštu.

Vjerovatno se svi pitate kako ovo sve može da pomogne u životu, al ukoliko budete ostali sa nama do kraja, vidjet ćete da sapun, pored toga što je dobar za higijenu ima široku primjenu i u našem životu, u ostalim stvarima.


Naime, radi se o tome da sapun može pomoći u zaštiti vašeg vrta od raznih štetočina.

Ono što je potrebno jeste da po svom vrtu stavite malo sapuna i to bi trebalo da odbije sve glodare i štetočine, ali isto tako i srne.
Međutim, pored sapuna možete koristitti i svoju kosu, a kosa provjerno odbija raukne i zečeve.

Isto tako možete da svoje biljke, tačnije vrhove nje premažete vazelinom, a to može da pomogne da otjerate puževe, koji kasnije neće moći da pužu po vašoj biljci.

Vrlo učinkovitim u zaštiti vašeg vrta  se pokazalo u ulje od metvice koje natopite na vatu i samo poredajte vatu po svom dvorištu i razne štetočine neće uništavati vaš trud.

Pored ovog, jabukovo sirće koje je jako važno u čišćenju kuće može isto tako biti korisno kada je u pitanju bašta, a potrebno je samo da natopite vatu tim sirćetom i stavite u vrt i vidjet ćete da glodari neće prići vašim kulturama.

Ukoliko želite da se riješite mrava, potrebno je samo da izmrvite kredu.

Koji je vaš komentar?
Pišite nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here