Nakon pokretanja brakorazvodnog postupka,poznati pevač Dženan Lončarević naišao je na šokantne optužbe svoje dugogodišnje supruge Samire Lončarević. Ekipa Kurira otputovala je u Prijepolje da posjeti Dženanovu rezidenciju, a danas je Samira ažurirala svoju sliku profila na Facebooku, što je odmah izazvalo navalu komentara.

U javnom pokazivanju samopouzdanja, Samira je skočila, zauzevši pozu kako bi objavila svoju najavu. Sa uredno zavučenom kosom, modno je odabrala bež haljinu koja je upadljivo podsjećala na sako.

Samira je samouvjereno pokazala svoju vitku građu, što je izazvalo niz komentara. Vrijedi napomenuti da se Dženan Lončarević u svom prvom intervjuu za Kurir nakon vijesti o razvodu od Samire Lončarević, oglasio putem svog pravnog zastupnika.

Dženan Lončarević je 28. februara 2024. godine u Osnovnom sudu u Prijepolju pokrenuo parnicu za razvod braka od Samire Lončarević. Do toga je došlo nakon neuspješnih pokušaja postizanja zajedničkog dogovora o razdvajanju. Dženan je preko punomoćnika podnio tužbu tražeći razvod braka, donošenje odluke o starateljstvu nad njihovim zajedničkim maloljetnim djetetom i uspostavljanje aranžmana za izdržavanje djece.

Kompletnu izjavu muzičara dobili smo preko njegovog advokata Željka Ristića, koju sada prenosimo u cijelosti.

  • U svojstvu zastupnika Dženana Lončarevića, obraćam Vam se sa punomoćjem za zastupanje, kako je navedeno u članu 94. Zakona o javnom informisanju, koji daje pravo na odgovor na informaciju. Primijetili smo da je došlo do značajnog porasta medijske pokrivenosti, kako u štampanom tako iu elektronskom formatu, u vezi sa brakorazvodnim procesom koji je u toku u kojem su učestvovali Dženan Lončarević i Samira Lončarević.
  • U ime mog klijenta Dženana Lončarevića, kao njegovog pravnog zastupnika, dato mi je odobrenje da ovu izjavu dam u medije. Međutim, nakon ove objave, moj klijent i ja više nećemo stupiti u kontakt s medijima ili javnošću. Ova odluka je prvenstveno vođena ličnim uvjerenjima mog klijenta i njegovom željom da zadrži privatni život. Tokom svoje profesionalne karijere, uvijek je cijenio svoju privatnost i suzdržavao se od otkrivanja ličnih podataka javnosti. Važno je napomenuti da je Dženan Lončarević 28. februara 2008. godine, nakon neuspješnih pokušaja međusobnog dogovora o razvodu braka, preko punomoćnika pokrenuo parnični postupak za razvod braka od Samire Lončarević u Osnovnom sudu u Prijepolju. Tužbom se tražilo razvod braka, utvrđivanje starateljstva nad njihovim zajedničkim maloljetnim djetetom i utvrđivanje finansijske podrške za odgoj djeteta.

Sudski proces za razvod braka samo služi kao zvanična potvrda da je postojao nedostatak zajedničkog života između bračnog para tokom dužeg vremenskog perioda.

Jedina svrha ovog sudskog postupka je rješavanje brakorazvodnih slučajeva, posebno rješavanje starateljstva nad zajedničkim maloljetnim djetetom i određivanje odgovarajućeg iznosa finansijske podrške.

Svrha ovog sudskog postupka nije dioba bračne stečevine, te se stoga sud neće upuštati u rasprave u vezi sa definisanjem bračne stečevine ili raspodjelom udjela koje su stekli supružnici.

Nedavno medijsko praćenje izjava jedne od strana u sporu oko podjele bračne imovine potpuno je neosnovano i nema smisla. Ove insinuacije služe kao sredstvo pritiska na mog klijenta, potencijalno s namjerom da se nanese šteta i naruši njegov imidž među onima koji su upoznati s njegovim radom. Važno je napomenuti da je Dženan Lončarević javna ličnost, te ove neosnovane tvrdnje imaju potencijal da negativno utiču na njegov profesionalni ugled.

U toku trajanja sudskog postupka, pa i nakon njegovog okončanja, važno je naglasiti da nikada nije bilo razgovora niti spominjanja deložacije ili „deložacije“ iz porodične kuće između stranaka u parnici.

Prilikom pokretanja sudskog postupka, pravni zastupnik Dženana Lončarevića iskoristio je priliku da komunicira i sa predsedavajućim sudijom i sa predsednikom Osnovnog suda u Prijepolju. Predočeno im je da nakon podnošenja tužbe predmet nije prosleđen Centru za socijalni rad Prijepolje, nadležnom za rešavanje razvoda maloletne dece. Shodno tome, Dženan Lončarević je tražio da sud interveniše i organizuje ročište za rješavanje ovog pitanja u okviru zakona.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here