Svi su u suzama: Ovo su najveći biseri i izjave žena na porođaju: “Ne, neću ovo, vraćaj ga nazad”

0
1042

Bilo samo da proklinju ili da psuju i vrijeđaju svoje muževe, doktore. Čak i ponekad, iskustvo rađanja je nešto s čime se svaka majka može identificirati i suosjećati, sigurni smo u to.

 

Jedna web stranica, više od šale, tražila je od liječnika i medicinskih sestara da podijele svoja iskustva kada su majke na porodu u pitanju i kada, dok su uprocesu poroda, izgovaraju ili vrište, čudne ili smiješne stvari.

Od preko tri hiljade smiješnih komentara, dajemo vam samo one, baš baš zanimljive.

 

“Kada se rodio moj mali brat morali su bukvalno forcepsom da ga izvlače iz mame. Kada je ona vidjela šta oni rade vrištala je iz sveg glasa: ‘To čudo izgleda kao viljuška za salatu. Nećete to stavljati u mene, vadi to!’”

“Moja mama se jako kratko porađala i sve je trajalo možda sat vremena. To opet znači da je ona tada prilikom porođaja osjetila najslabiji i najjači bol bez ikakve pauze. Kada ju je prije toga moj otac vozio do bolnice na porođaj, stao je kratko da naspe benzin. Baš tada se pored njega pojavio jedan stariji čovjek u kolicima i molio ga da mu kupi paklo cigareta jer ulaz u prodavnicu nije bio prilagođen za ljude u kolicima. Moja mama se potom nagnula na prozor i kranje ženstveno se izderala: Ne pomaži tom invalidu kretenu!”

 

“Ja se sjećam da kada je moja mama vidjela mog malog brata kome su odmah po rođenju nažalost i njegova glava i lice bili jako deformisani zbog težine porođaja, ona je vrištala: Ne želim to! Vraćaj ga nazad!”

 

Ostatak teksta pogledajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here