Ovaj čovjek nije sjekao nokte od 1952. godine: Pogledajte kako to izgleda

0
1317

Šrindar Čilal (78) je iz indije i nije skratio nokte na lijevoj ruci još od 1952. godine. A sada planira da ih odsječe i donira muzeju.

 

“Kada sam išao u osnovnu školu, jednom prilikom nas je učitelj pretukao, jer mu je moj prijatelj polomio nokat. Učitelj je imao baš dug nokat. Pitali smo ga zašto nas je toliko istukao zbog nokta. Odgovorio nam je da mi to ne možemo da razumijemo, jer nikada nismo puštali nokte da rastu i samim tim ne shvatamo koja je briga potrebna kako se ne bi polomili”, ispričao je Šrindar.

Nakon toga, krenuo je da pušta nokte kao vid izazova profesoru. Ukupna dužina svih njegovih noktiju je sada nevjerovatnih 909,6 centimetara, a najduži nokat mu je na palcu, i dužine je dva metra.

Kada je odlučio da ne siječe više nokte, počeli su da se javljaju mnogobrojni problemi. Prvo se protivila njegova porodica i profesori u školi, ali on je bio čvrst u svojoj odluci da ih nikada u svom životu više ne siječe.

“Mojoj porodici se to nije svidjelo, niko nije htio da pere moju odjeću i morao sam to da radim jednom rukom. Nalaženje posla je također bio problem, jer niko nije htio da me zaposli”, rekao je Šrindar i kao da to nije bilo dovoljno, tek se našao u mukama kada je bilo vrijeme da se oženi.

“Ukoliko bi djevojka htjela da se uda za mene, njeni roditelji bi rekli da ću je ubiti svojim noktima i odbijali su. S druge strane, kada bi se roditelji složili, devojka bi rekla da neće da se uda za tako prljavu osobu”.

Međutim, uspio je da se oženi sa 29 godina sa sestrom žene njegovog brata. Indijac sada planira da odsiječe nokte i pokloni ih na čuvanje muzeju, ali je datum kada će to uraditi i dalje je tajna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here