Sve Vrijeme Smo Živjeli U Zabludi – Kosa Ne Sjedi Zbog Starosti, Već Zbog Ovoga!

0
736

Ako imate sijedu kosu to ne znači da ste stari, nego je nešto drugo u pitanju, a o čemu se radi saznajte u nastavku teksta.

Naime, ukoliko sijedu kosu, a mladi ste, morate znati da je u pitanju velika količina steresa kojoj ste bili vjerovatno izloženi u posljednje vrijeme. Da, dobro ste pročitali, sijede dlake nisu znak starosti nego stresa.

Ukoliko ste primjetili neku sijedu dlaku kod sebe, nema razloga da paničite da ste ostarili, nego samo se morate malo kontrolisati kada je u pitanju streres. Morate pripaziti na načlin života, ritam, briganje, i redovno spavanje.

Svi ovi faktori mogu bitno utjecati da sijedite brže ili sporije. Kad tad ćete osjediti, ali ako je to prerano onda defibitvno morate da se više pobrinite za svoje zdravlje. Nemojte se stresirati za neke stvari koje neće poslije biti ni bitne. Nemojte pridavati nebitnim stvarima značanje.

Svio mi ponekad žurimo, stresiramo se, ali bitno je biti svjestan i stati. Nigdje ništa neće pobjeći, zdravlje je najbtnije – dakle, samo usporite.

Nije bitno koja je profesija kod vas u pitanju – svi ljudi su izloženi stresu. Bez obzira da li vodite svoj biznis, da li radite za nekoga ili radite iz udobnosti svog doma – uvijek se za nešto nerviramo.

Rezultat slika za sijeda kosa

Samo udahnite i recite sebi da ćete se više posvetiti zdravlju, odmoru, kao i malim pauzama koje mnogo znače. Možda vi mislite da te pauze neće nešto pomoći a oduzet će vam radno verijeme. Ipak realnost je drugačija. bolje se malo odmoriti, predahnuti pa nastaviti sa radom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here