Pasulj, omiljeno jelo na trpezi u Srbiji, tradicionalno zahteva sate kuvanja. Ipak, iskusni kuvari su otkrili metodu za ubrzanje pripreme ovog ukusnog jela, obezbeđujući i besprekoran ukus i najveće zadovoljstvo ukućana.

 

 

 

 

 

Uključujući jedan od dva ključna sastojka, možete značajno smanjiti vrijeme kuhanja vašeg omiljenog recepta za grah, odabirom opcije koja najbolje odgovara vašim željama ili je lako dostupna u vašoj ostavi. Da biste spriječili stvaranje plina uzrokovano pasuljem, jednostavno ubacite jednu čajnu žličicu sode bikarbone u početnu vodu za kuhanje. Ostavite pasulj da se krčka minimalno 15 minuta, a zatim sipajte vodu i dodajte malu količinu ulja. Temeljito pomiješajte ulje sa mahunama kako biste osigurali ravnomjernu raspodjelu. Osim toga, korištenje sode bikarbone služi u svrhu sprečavanja stvaranja plina.

 

 

 

 

 

Rakija

Za pripremu pomiješajte 4 dijela hladne vode sa 1 dijelom pasulja. Na primjer, 1 kg pasulja prelijte sa 4 litre vode. Zatim u lonac dodajte 50 ml rakije i prokuhajte. Kada proključa, smanjite vatru na šporetu i ostavite pasulj da se krčka oko 50 minuta. To će rezultirati time da pasulj postane mekan.

 

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here