Na raznim društvenim mrežama osvanule su slike vandalizovanih bilborda koji promovišu predstojeći koncert naše proslavljene pevačice Svetlane Cece Ražnatović u Mariboru. Istraživanje portala 24sata.hr pokazalo je podjelu mišljenja.

 

 

 

 

 

 

S jedne strane, ima onih koji tvrde da plakati ne bi trebali postojati u Hrvatskoj i zalažu se za njihovo uklanjanje. S druge strane, ima onih koji se oštro protive bilo kakvom uništavanju imovine i smatraju da je ideja uklanjanja plakata neprihvatljiva. Dok sam šetao, pogled mi je pao na uznemirujući prizor.

 

 

 

 

 

 

Teško je reći koji aspekt je više obeshrabrujući: vandalski poster ili činjenica da ga je krasio Cecin imidž. Lično nisam slušalac Cecine muzike, ali me bezobzirno uništavanje imovine duboko muči. Ovakve osjećaje dijelio je i jedan sugrađanin. Prethodnog dana, video sa istim posterom pojavio se na različitim platformama društvenih medija, ali u drugačijem okruženju. Osim toga, uništavanje bilborda na Laništu ostavilo je građane šokirane i zbunjene nemilim događajima u njihovom gradu. Usred Zagreba nalazimo se svjedoci nečega što nismo očekivali.

 

 

 

 

 

 

A da stvar bude gora, to se dešava upravo ovdje na Laništu, gdje ima mnogo pojedinaca koji snažno brane svoja uvjerenja. Ova situacija nas je ostavila zbunjenim i frustriranim. Međutim, važno je napomenuti da se usred ovog haosa oglasila pjevačica koja nas podsjeća da muzika nadilazi politiku i ima moć da nas sve ujedini. “Hrvatski narod me voli, a muzika prevazilazi političke podele i granice. Ne utiču na mene mišljenje malog broja pojedinaca, posebno Albanaca koji žive u Hrvatskoj”, sažeto je rekla Ceca.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here