Izvanrednih četrdeset godina Halid Bešlić sa svojom voljenom suprugom Sejdom živi u skladnoj i trajnoj bračnoj zajednici. Mediji su dugo bili opčinjeni Halidovim ličnim životom, posebno njegovim trajnim brakom sa ženom.

 

 

 

Nedavno je Halid otvorio svoj prvi sastanak i podijelio ranije neotkrivene detalje o njihovoj porodici. Na ulazu u Sarajevo, u kafani u kojoj sam nastupao, nisam imao priliku da sretnem ženu. Upravo u toj kafani je bila istaknuta moja svastika, a ona me je, radeći kao kuvarica, ljubazno upoznala sa jednom ženom. Ova žena nije često bila u barovima, ali kad sam je upoznao, znao sam da je ona ta. Krenuli smo u šestomjesečno udvaranje, koje je brzo dovelo do našeg braka.

 

 

 

 

 

Od tog trenutka, marljivo radimo zajedno svaki dan bezbroj godina. Naš odnos je izdržao dosta izazova, ali smo ih sve uspjeli savladati. U našim mlađim godinama takve su se teškoće činile gotovo normalnim, primijetio je Halid. Kao suprug, on je zaista briljirao, ali je našao i veliko ispunjenje u svojim ulogama oca i dede. Ističe da svaka od ovih uloga ima ogroman značaj u njegovom životu. Iskustvo da postanem otac nije se baš uklopilo u mene. Iako imam samohrano dijete, moja supruga je naišla na komplikacije sa jajnicima, što nas je spriječilo da proširimo porodicu. Tumor na njenom jajniku zahtevao je hiruršku intervenciju i kao rezultat toga nismo mogli da imamo više dece. Uprkos tome, naše dijete nikada nije ostalo bez svega što im je bilo potrebno. Međutim, zbog mojih stalnih putovanja i obaveza na poslu, nisam mogao u potpunosti da se uživim u te dragocjene trenutke. Što se tiče Halida, on je nedavno podijelio aspekte života za koje smatra da mu nedostaju i kolege za kojima trenutno čezne.

 

 

 

 

 

Odlomak odražava osjećaj nostalgije i čežnje za prošlošću. Vrijeme izmiče, ostavljajući za sobom spoznaju da mladosti više nema. Pjevačica žali zbog odsustva kolega jer njihova generacija postepeno odlazi, ostavljajući prazninu u njihovom društvenom krugu. Pjevačica žudi za društvom onih s kojima je nekada bila bliska, posebno Kemala Montena i Davora. Prisjećaju se vremena provedenog zajedno, družeći se uz piće u pabu. Glas pjevača nosi gorko-slatki ton dok izražavaju svoju čežnju i prazninu koju ostavlja odsustvo dragih prijatelja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here