U nastavku današnjeg članka vam donosimo jednu nevjerovatnu priču, koja se odnosi na jednu samohranu majku koja da cijeli svoj život kako bi sama podigla i odgojila sina, a svi znamo da je to jako teško, i da su samohrane majke heroji. Na kraju desi se to da se sin oženi, da majku ostavi samu, i da totalno zaboravi na nju. U cijeloj toj priči veliku ulogu igra i snaja, jer mnogo zavisi od nje u kakvim odnosima će njen muž da ostane sa svojom majkom.

Ukoliko je ona dobra i misli na njih, onda će sve da da od sebe da oni budu u dobrim odnosima, da je obilaze i da ona nikada ne pomisli da je sama, ali ukoliko je ona sebična ili bilo šta slično, onda će ona da se potrudi da svog muža odvoji od njegove majke. Priča koju vam donosimo u nastavku nam dolazi iz Srbije, a koja glasi ovako: “Kad smo oženili sina, suprug i ja smo rešili da im ustupimo kuću, a da za nas dozidamo dve sobe i kupatilo uz već postojeći objekat. Od prvog dana snaja nije imala nikakvu komunikaciju sa nama, razlog nismo nikada saznali, ali je problem što se i sin polako udaljavao.

“Kad je suprug preminuo ostala sam sama sa malom penzijom. Sin i snaja su imali problema sa poslom, imali su niska primanja, a u isto vreme su školovali dvoje dece”. Oboje su ostali bez posla, a onda je ona digla kredit kako bi im pomogla, ali onda od njih pa narednih deset godina nije vidjela ni dinara, samo su joj ponekad donosili malo hrane. Udruženje “Lav”, iz Pirota bavi se sa ovakvim stvarima, a evo šta su rekli za ovaj ili slične slučajeve:

“Roditelji uglavnom imaju opravdanje za svoju decu i nerado govore o bilo kojoj vrsti zanemarivanja i zlostavljanja. Ipak, posle višemesečnog istraživanja, iskristalisalo se nekoliko problema koji su zajednički za većinu starih: nepostojanje Doma za starije u Pirotu, neadekvatna zdravstvena zaštita i zbrinjavanje prvenstveno dementnih lica kojih među starima ima mnogo, siromaštvo i besparica su prisutni u većoj meri među starima koji žive u selima”, rekla je predsjednica ovog udruženja.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here