PRVE SEDMORKE NA SVETU PUNE 26 GODINA: Tata nije mogao da izdrži PRITISAK PA JE OTIŠAO, a majka se sama LAVOVSKI BORILA (FOTO)

0
769

Život ove mlade žene je bio obilježen izuzetnim i izuzetno zahtjevnim zadatkom podizanja sedmero male djece. Medicinska zajednica bila je skeptična u vezi sa šansama za ovu trudnoću, upozoravajući mladu majku na ozbiljne rizike koji su povezani s takvim događajem. Unatoč svim pesimističkim prognozama, Bobi se suočila sa svim izazovima i, protivno svim očekivanjima, rodila sedmero djece. Ovi sedmorci će uskoro proslaviti svoj 26. Rođendan, u novembru 2023. Godine. Porodica, koju su činili,tada  27-godišnji Kenni i 29-godišnja Bobi, nekada je djelovala kao tipično američko domaćinstvo. Prije nego što su dobili sedmero djece, već su imali kćerku Mikajlu. Međutim, željeli su proširiti svoju porodicu i znali su da će im trebati podrška.

Tokom procesa liječenja neplodnosti, par je unaprijed upozoren na mogućnost “višeplodne” trudnoće. Iako je Bobi bila psihički pripremljena za još dvoje djece, ostala je zapanjena kada je saznala stvarno stanje svoje trudnoće. Kenny se i dalje sjeća dana kada je nazvao svoju ženu, sa napetošću čekajući rezultate ultrazvučnog pregleda. Bobin glas je drhtao dok je postavljao pitanje o broju fetusa. Kada mu je odgovorila “7”, oboje su bili potpuno zatečeni. Prema stručnjacima, šansa da se rodi zdrava beba bez neuroloških ili fizioloških problema, čak i u slučaju trojki, bila je samo 50%. U stvarnosti, gotovo polovina višestrukih trudnoća završi pobačajem. Bobi, koja je bila smatrana visokorizičnom trudnoćom, bila je pod stalnim nadzorom stručnjaka tokom cijelog trudničkog perioda. Srećom, sve je prošlo glatko, a sedmorke su rođene devet nedjelja prerano u medicinskom centru u Ajovi.

Porodu je prisustvovao tim specijalista, uključujući perinatologe, neonatologe, respiratorne terapeute, medicinske sestre i anesteziologe.Svih sedmoro novorođenčadi ne samo da je preživjelo, već je i znatno napredovalo, iako su morali ostati u bolnici oko dva mjeseca nakon rođenja. Bobi je suočila s izazovom brige o svojoj djeci, što je zahtijevalo čak 42 bočice hrane i 52 pelene svakog dana. U početku joj je porodica pružila neprocjenjivu podršku i pomoć. Dvije bebe su rođene s cerebralnom paralizom i prošle su kroz više operacija kako bi mogle hodati bez pomoći. Takođe je važno napomenuti da je jedan od braće i sestara, Alexis, čak učestvovao u takmičenju za djecu s posebnim potrebama.Kako su djeca postajala starija, odgovornost za njihovu brigu su dijelili volonteri i dadilje, što je donekle olakšalo teret Bobi i Keniju. Bobi se postepeno vratila na posao, iako sa manje radnih sati, dok je Keni ostao posvećen svom poslu u fabrici metalnih konstrukcija. Kako su njihova sedmorica mališana rasla, počeli su pomagati majci u kućnim obavezama. “Djevojčice su posebno korisne u kuhinji i uživaju u kuhanju, što često rezultira ukusnim obrocima! Dječake Keni uči važnosti napornog rada, dajući im zadatke kao što su košenje trave ili pranje automobila.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here