Ovo je strahota, snijeg zapadao u sred januara, ljudi se smrzavaju, haos

0
1008

VEĆ POLAKO SE BLIŽI KRAJ LJETU, POLAKO ULAZIMO U JESEN, NAMA DOLAZE SAMIM TIM I HLADNIJI DANI. NIJE NI ČUDO KAD RANI SNIJEG VIDIMO, ALI DA SE POČETKOM SEPTEMBRA POJAVI, TO JE JEDNA ČUDNA I RIJETKA POJAVA.

Sve je otišlo do vraga, pokazuje nam ova priča koja dolazi iz Austrije, snijeg je zabijelio cijeli Tirol jučer poslijepodne, planinski kraj u srcu Alpa, u Austriji, Livinjo, mali grad u Italiji je također bio pod snijegom.

Zimsku scenu iz sela na 1470 metara nadmorske visine je objavljeno na Severe Weather Europe, fejsbuk stranici, opis je napisan da li ste ikada doživjeli snijeg početkom septembra?

To je doba kad još uvijek možete otići na more, snijeg pada, a to je čudno i za tirolsko područje koje je hladnije inače nego ostatak Evrope.

Ovaj dio Austrije nerijetko snijeg preživ i cijelo ljeto, temperature budu itekako niske, primjetno je to, ovo nije neobična pojava za stanovnke iz ovih okolnih gradova i sela, u svakom slučaju, ako se osjeti hladan vazduh, da nam sa Tirola stiže, nema šanse da je sasvim slučajno došao.

Ista stranica je i snimak svijeta objavila iz Italijanskog dijela Alpa, nastradao je proteklog vikenda, Livinjo gradić, palo je 35 centimetara snijega.

Da li ste vi čuli za ovu vijest ranije ili ipak niste?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here