Toma Zdravković je posedovao mnoštvo jedinstvenih kvaliteta. Uprkos tome što su ga neki okarakterisali kao upornu narav i povremeno zanemarujući izbor riječi, njegovo je srce bilo nježno kao pero, oslobađajući ga od bilo kakvog nedjela. U fascinantnom susretu Lepa Brena, Saša Popović i “Slatki greh” imali su priliku da upoznaju proslavljenog boema. Tokom tog perioda razvili su duboko divljenje prema Tomovoj muzici, često izvodeći i pevajući njegove pesme.
Kada je Tom 1981. neočekivano stigao na ulaz u lokal u kojem su pokazivali svoje talente, obuzela ih je nevjerica. Kako se prisjetio Popović, njihova srca su bila ispunjena silnom radošću i čuđenjem. Daleke ’81, kada je bivša Jugoslavija još bila netaknuta, Tom je ušao. Uvijek smo bili oduševljeni kada smo slušali Tomove pjesme. Kada je prišao našem stolu, pozdravio nas je sa: „Momci, čuo sam da svirate do j…“ ubacio se Popović i nastavio sa svojim mislima.
Dovela ga je muzička urednica Erna, koja je sarađivala sa RTS-om i sedi za stolom. Naša srca su preplavljena radošću! Lepa Brena i svi mi dajemo sve od sebe. Kako se veče bližilo, svi su se razišli, a Toma je zadnji otišao. Prišao nam je i na naše zaprepaštenje izgovorio ove riječi: “Vi ste nešto drugo. Vi ste prezreni. Vaše uvrede su nas ostavile u nevjerici i šoku.” Ovo otkriće prenijeli su lokalni mediji. Uprkos njihovom prvobitnom nepovoljnom susretu, na kraju su se razvili u izuzetne kolege koje su se međusobno duboko poštovale.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here