Lista automobila koji se najviše kvare, provjerite da li je i vaš “ljubimac” na spisku

0
905

U današnjem ubrzanom životu vozilo je gotovo svakom neophodno. Da bi stigli na vrijeme na posao, na fakultet ili jednostavno da platite račune, ukoliko žurite, najbolji i najefikasniji način da stignete jeste upravo vlastito auto. Ljudi koji imaju više iskustva u kupovini automobila, slabo kada ili nikada ne pogriješe, međutim ako ste početnik i treba vam savjet koje auto NE kupiti, u ovom članku možete i saznati.

J.D. Power and Associates, kompanija koja je poznata po istraživanju zadovoljstva kupaca kvalitetom i dugoročnom pouzdanošću novih vozila, objavio je rezultate posljednje studije u kojoj su otkrili iskustva vlasnika automobila koji su proizvedeni 2014. godine.


Istraživanje koje ova kompanija objavljuje 28. godinu za redom, anketira probleme vlasnika automobila u razdoblju od dvanaest mjeseci. Ove godine proizvedeno je istraživanje na vozilima koja su proizvedena 2014. godine.Ukupna pouzdanost određena je brojem problema otkrivenih na stotinu automobila, manji broj skupljenih bodova predstavlja veći kvalitet.

Studija je pokrila 177 konkretnih problema grupisanih u osam glavnih kategorija vozila, a provedena je u razdoblju od oktobra do decembra 2018. godine.
U ovoj studiji učestvovalo je 35.186 vlasnika vozila.

Ono što je studija pokazala jeste konstantno povećanje problema povezanih sa tehnologijom, a upravo u kategoriji multimedijalnih sistema pojavljuju se najveći problemi na svim ispitnim automobilima. Ono što je studija proučavala bila su područja poput: Grijanje, hlađenje, mijenjač, motor, auto i navigacijski sistemi, opšti, multimedijalni utisak u vožnji.

Lista automobila koja su se najviše kvarila, utvrđena studijama je slijedeća:
1. Ford Focus
2. Opel (Vauxhall) Astra H
3. Peugeot 206
4. Ford Transit
5. Opel (Vauxhall) Corsa D
6. Volkswagen Golf Mk.5
7. BMW serije 3 E90

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here