KO ĆE KOGA AKO NEĆE SVOJ SVOGA: Policajac zaustavio suprugu i napisao joj brdo kazni

0
679

Eroglu se ponašao izuzetno profesionalno, bez obzira što je njegova supruga bila za volanom. Saobraćajni policajac u Batmanu, na jugoistoku Turske, zaustavio je automobil kojim je upravljala njegova zakonita supruga, a zatim joj je napisao kaznu od 108 turskih lira. Policajac po imenu Ahmet Eroglu rutinski je pregledao vozilo u Baglarbasiju, Batman.

Tokom kontrole, zaustavio je automobil kojim je upravljala supruga Kadriye Eroglu, prenosi “Beta”. Međutim, Eroglu se ponašao izuzetno profesionalno, bez obzira što je njegova supruga bila za volanom. Nakon pregleda dokumenata utvrdio je da ona nema odgovarajuće papire u vezi sa sistemom za TNG, koji je ugrađen u automobil. Ni manje, ni više, Eroglu je supruzi napisao kaznu od 108 turskih lira. “Tokom kontrole primijetio sam da jedno od vozila koja smo zaustavili pripada mojoj supruzi.

Nakon obavljenih kontrola, primijetio sam da papiri nisu u redu, jer promjene u automobilu nisu istaknute u papirima u roku od 30 dana. Rečenicu sam kaznu “, rekao je Eroglu, naglašavajući da su svi građani jednaki pred zakonom. Ovo je odličan primjer za sve ljude kako se treba ponašati bez obzira na situaciju u kojoj se nalazili. Posao se treba odraditi časno, pošteno i prije svega profesionalno, što je ovaj gospodim u odori policajca to i pokazao. Nije bitno o kome je riječ, zakon važi za sve ljude. Stoga ugledajte se na primjer ovog turskog policajca, kako bi svijet jednog dana bio mnogo bolje mjesto za život nego što je to sada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here