Kako vi pišete X? To navodno puno govori i o vašoj ličnosti

0
1231

Postoji 8 verzija pisanja slova X ovisno o tome koju crtu na koji način potežete, a grafolog Kathi McKnight, čija je specijalnost analiza rukopisa, otkriva kako vaša verzija otkriva i neke detalje i karakteristike o vašem liku. Način na koji pišemo pisma obično se formira u djetinjstvu i uz manje izmjene, ostaje isti kroz cijeli život. Stoga nije neuobičajeno da postoji čitava nauka koja povezuje način pisanja sa karakternim osobinama ljudi.

U analizi rukopisa, brzini kojom pišemo, jačini pritiska olovke na papir, položaju slova i riječi, razmaku između njih, zatim veličini, obliku, zaobljenosti, nagibu, a poznata grafologinja Kathi McKnight kaže da mali grafološki test ličnosti možete i sami. Jednostavnim pisanjem slova X, prenosi. McKnight je inače analizirala rukopise mnogih slavnih osoba, od Oprah do Baracka Obame. Većina ljudi rekla je da je X napisan tako što prvo crta kosu s lijeva na desno, a zatim preko nje crta drugu crtu. Analitičar ističe da je to i ispravan način pisanja tog slova. “To je uravnotežen način pomeranja olovke. Razmislite o tome: pišemo s lijeva na desno, s lijeve na desnu marginu.

Započinjemo s pisanjem s lijeve strane i nastavljamo desno. Prilikom štampanja započinjemo pri vrhu i nastavljamo prema dnu stranice “, objašnjava ona. Sve drugo bi se vidjelo kao regresijski ispad, a to, nastavlja analitičar rukopisa, pokazuje pobunu, negativan odnos prema samome sebi i stalan život u prošlosti.

1. Ako pišete X počevši od donjeg desnog ugla, piše da želite napredovati, ali da ste zaglavili u prošlosti.

2. Ako krenete od donjeg lijevog ugla, a potom s desnog, vi ste buntovnik koji se želi rijšiti svoje prošlosti, ali teško je napeduje naprijed. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here