Jeftin i koristan: 13 stvari za koje bi vam vazelin mogao biti veoma koristan

0
800

Vazelin je jedan od proizvoda koji se često podcjenjuje, mada ovaj jeftin i jednostavan gel može učiniti puno za svakog od nas. On je osnova mnogih skupih krema, ali jeste li znali da vazelin možete koristiti za sljedeće stvari? Evo što ovaj jeftini proizvod može učiniti za vas:

1. Dugotrajni miris parfema: Prije nego što raspršite svoj omiljeni parfem, nanesite malo vazelina na područje koje ćete raspršiti. Parfem neće ispariti tako brzo kao prije.

2. Savršene obrve: Ako imate neustrašive obrve, tj. dlačice koje se neprestano kreću i čine obrve mutnim, nanesite vrlo tanki sloj vazelina na njih i vaše će obrve biti poslušne.

3. Ispucale usne: Vazelin je jedno od najboljih hidratantnih sredstava, zato ga slobodno koristite kao labelo. Usne će biti njegovane, hidrirane i senzualne.

4. Lijepe duge trepavice: Ako želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, upotrijebite staru četkicu od maskare koju ste prethodno isprali od tragova stare maskare i trepavice namažite četkom na koju ste nanijeli tanki sloj vazelina. Ponovite ovaj postupak nekoliko dana zaredom, promjena je zagarantovana. Napomena: prethodno uklonite šminku s očiju.

5. Potrošili ste svu šminku: Pripremajući se za izlazak ste zaboravili da ste potrošili omiljeni ruž ili nijansu. Preostale mrvice šminke pomiješajte s malo vazelina i nanesite na lice, niko neće primijetiti razliku.

6. Za uklanjanje šminke: Ako imate osjetljivu kožu i reagujete na sredstva za uklanjanje šminke, vazelin je pravo rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo da vam neće izazvati reakciju, već je odličan i za uklanjanje šminke koja se ne odvaja tako lako. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here