Isključila je ovaj uređaj i prepolovila račun za struju: Ludački troši čak i kada je ugašen

0
945

Ne samo što će vam uštedjeti novac, nego i time što ćete isključiti uređaje iz struje bit ćete sigurniji dok je grmljavinsko nevrijeme i kad su pod rizikom od udara groma svi uključeni uređaji.

Donosimo u nastavku listu uređaja koji čak i u stanju mirovanja troše električnu energiju.

Punjač za mobitel – Mnogi u utičnici ostavljaju punjač iako su napunili mobitel. To se čini praktičnijim, a nerijetko smo i lijeni izvući kabal. Ovo ne pravi veliki trošak, ali postoji. Procjenjuje se da dnevno ova navika troši 1.2 vata.

Digitalni TV prijemnik – često nismo svjesni rada digitalnih prijemnika, ali oni i dalje primaju signale i dok je televizor isključen. Dakle, prijemnik biste trebali isključiti kad i televizor, ako ga imate zasebno. On na dan troši 22 vata dok radi bez potrebe.

Televizor – Jeste li znali da televizor ustvari samo miruje kada pritisnete tipku za gašenje? Isključit ćete ga u potpunosti jedino ako iz utičnice izvučete kabal. Inače televizor koji ne radi, dnevno troši 24 vata.

Uređaji s mjeračem vremena – svi imamo bar jedan takav u kućanstvu. Radijske budilice, DVD playeri, mikrovalne pećnice, muzičke linije, svi pokazuju vrijeme čak i kad su ugašeni. Tako na dan trošite 108 vati. Jedino rješenje kao i u slučaju svih drugih uređaja, jeste da im u potpunosti zaustavite dovod el. energije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here