Hrana koja povećava rizik od nastanka TROMBA: Svaki dan ovo unosite u organizam, A MOŽE VAS DOVESTI DO SMRTI

0
370

Čini se da počinjemo da brinemo o sebi tek kada je malo kasno. Ishrana može imati značajan utjecaj na naše zdravlje, a često nismo ni svjesni negativnih učinaka koje neke namirnice mogu imati na naše krvne sudove i cirkulaciju. Svi se možemo složiti da krvni ugrušci mogu dovesti do ozbiljnih posljedica, te da je najbolji način da spriječite stvaranje krvnih ugrušaka ili tromba preventivno.

Na nas najviše utiče ono što svakodnevno unosimo u svoje tijelo i način na koji to pripremamo. Svaki tromb ima potencijal da bude štetan, a neke namirnice mogu ubrzati procese koji rezultiraju njegovim stvaranjem. Čak i čips i različite vrste kobasica mogu oštetiti krvne arterije, a studija je pokazala da konzumiranje hrane koja je s vremenom pržena u biljnom ulju može uzrokovati aterosklerozu, što može dodatno uzrokovati krvne ugruške.

Ovakvo pripremanje hrane može povećati LDL holesterol, što nije uvijek loše, ali može uzrokovati i pojavu oksidiranog LDL holesterola, koji može dodatno oštetiti zidove arterija. Ostatak pročitajte OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here