IMATE NEDOSTATAK ŽELJEZA U KRVI: Ovaj napitak od pet vrsta namirnica će zadovoljiti vaše dnevne potrebe za unosom željeza

0
109

Vaše dnevne potrebe za gvožđem biće zadovoljene ovim napitkom od pet vrsta povrća.

Fitokemikalije koje se nalaze u cvekli pomažu u procesu detoksikacije organizma. Cvekla sadrži puno vitamina C, koji je snažan antioksidans. Izuzetno elementarno željezo cvekle ima svojstva koja pomažu kod anemije, popravljaju i pročišćavaju krv.

Tome doprinosi i mali nivo kobalta koji je uključen u proizvodnju vitamina B12, potrebnog za proizvodnju eritrocita. Visoka koncentracija željeza u krvi smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka, srčanog i moždanog udara. Proizvodnja hemoglobina, koji isporučuje kisik svim tjelesnim stanicama, uključujući ćelije mozga, ovisi o ovom mineralu.

Budući da jabuke sadrže fruktozu, dodaju esencijalnu količinu vode i slatkoće ovom napitku uz održavanje nivoa glukoze u krvi. Vaše tijelo dobija sav vitamin A koji mu je potreban iz šargarepe. Osim toga, sadrži kalcijum pektat, jedinstvenu vrstu vlakana koja snižava nivo holesterola u krvi. Konzumacija mrkve podstiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, smanjuje anemiju i podržava zdravu funkciju jetre.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here