DA BI PETUNIJE CVJETALE DO OKTOBRA, POTREBNO JE DA IH ZALIJEVATE NA POSEBAN NAČIN: Caka koju treba da zna svaka žena

0
193

Petunije koje su jednogodišnje ljetne biljke, najbolja su opcija ako želite cvjetove koji će cvjetati cijelo ljeto. Njegovi zadivljujući oblici latica i primamljive boje čine ga najljepšom vrstom cvijeća u očima mnogih ljudi. Zbog svoje zadivljujuće ljepote izuzetno je omiljena surfinija, hibridna vrsta petunije sa ogromnim cvjetovima koji cvjetaju od maja do oktobra.

Petunije dolaze u raznim cvjetnim vrstama, ali se također razlikuju po svojim oblicima cvjetova, koji variraju od oblika lijevka do zvonastog do potpuno otvorenog, u tome da li su pojedinačni ili brojni, i u njihovom mirisu, pri čemu neke vrste nemaju nikakav miris dok druge imaju jak.

Calibrahoa, također poznat kao Million Bells, cvijet je koji dosta podsjeća na petunije, ali je zapravo potpuno druga vrsta. Nije ih teško uzgajati, ali postoji nekoliko smjernica kojih se morate pridržavati ako želite da izdrže cijelo ljeto i cvjetaju bez prestanka. S obzirom na sve ove detalje, ne treba čuditi da su petunije, uz pelargonije i begonije, najčešće korištene ljetne biljke.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here