Naomi Campbell, poznata i izdržljiva manekenka, nastavlja da održava svoj mladalački izgled čak i nakon mnogo godina u industriji. Ljudi se često raspituju o njenim tajnama kako izgledati kao mlada žena u 54. godini i njenom dnevnom režimu. Osim besprijekornog tena, posjeduje vitku građu bez ikakvog viška masnoće, sa dobro definisanom i vitkom figurom. Trening, uz vodstvo Joea Holdera, značajno je poboljšao njeno fizičko stanje. Prije nekoliko godina, Holder i Naomi započeli su svoje zajedničko fitnes putovanje, a Naomi mu je zahvalila što ju je naučio kako da nađe zadovoljstvo u vježbanju.
Bavim se fizičkim vježbama, iako ne u konvencionalnoj teretani gdje se koriste sprave. Ideja da redovno pohađam teretanu izaziva anksioznost u meni. Prije moje saradnje sa Joeom, nikada nisam volio vježbati. Iako možda ne uživam u svim aktivnostima koje mi on dodijeli, fokus nije na ličnim preferencijama. Umjesto toga, vrti se oko ciljanja na različite dijelove tijela i poboljšanja ukupne kondicije, kao što je spomenula Naomi u “Ženskom zdravlju”. U jednom konkretnom slučaju, ona je otkrila da se njene prehrambene navike sastoje od samo jednog obroka dnevno, koji konzumira isključivo tokom ručka. “Moj glavni obrok je za vreme ručka. U stvari jedem samo jednom dnevno, tako da mi ručak služi kao večera”, rekla je ona.
“Nedjeljom se prepustim nekim slatkim poslasticama, uživam u desertima, kolačima i pudinzima”, objasnila je manekenka. Naomi se svjesno trudila da izbaci mliječne proizvode i gluten iz svoje prehrane, a u prethodnim slučajevima čak je praktikovala post prije modnih revija. Naomi otkriva da prakticira intuitivnu ishranu, hrani se kada joj tijelo signalizira potrebu za hranom i nikada se ne uskraćuje. Ona sluša signale svog tijela i ako ne osjeća glad u određenom danu, odlučuje se za hidratantne napitke poput vode i sokova. Njeni obrasci ishrane su fleksibilni i prilagođavaju se njenim individualnim potrebama i preferencijama. U ljeto, kada temperature rastu i vrućina se pojačava, Naomi žudi za osvježavajućim i hidratantnim sokovima kako bi utažila žeđ.
Kada je imala 53 godine Naomi Campbell je podijelila vijest na svom Instagramu, što je odmah izazvalo navalu pažnje svojih prijatelja i obožavatelja. Naominu najavu da će postati maka malom dječaku popratila je fotografija na kojoj se vidi kako grli dječaka, dok ga njena dvogodišnja kćerka drži za ruku. Naomi je izrazila duboku naklonost prema svom djetetu, ističući da ih se od dolaska neizmjerno njeguje i obavija ljubav. O svom djetetu govorila je kao o božanskom blagoslovu, pravom daru od Boga. Naomi je srdačno poželila dobrodošlicu svom dječaku, potvrđujući da putovanje majčinstva može započeti u bilo kojoj fazi života. Naomina neočekivana objava prati rođenje njenog prvog djeteta, kćerke, 2021. godine, ostavljajući mnoge iznenađene. Naomi je iznenadila svoje fanove otkrivši dolazak svog novorođenčeta, samo nekoliko sedmica nakon što je osvojila publiku na Nedelji mode u Njujorku, gde je pokazala svoju besprekornu figuru bez ikakvih znakova trudničkog stomaka.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here