Dok mnogi ljudi koriste samo čep za mjerenje količine omekšivača, samo je nekolicina svjesna činjenice da ova metoda ne čuva snagu mirisa. Nemojte se zavarati! Čin uključivanja omekšivača u vašu rutinu pranja rublja složeniji je nego što se čini.

To nadilazi puko bacanje zaprljane odjeće u perilicu i korištenje mjera navedenih na poklopcu omekšivača za određivanje odgovarajuće količine za ispuštanje. U području pranja rublja postoji mnoštvo pogrešaka koje se mogu izbjeći, a najčešća je pogreška pretjerano korištenje omekšivača.

Ako niste svjesni da je i najmanja mjera na poklopcu omekšivača dovoljna, velika je vjerojatnost da ćete upotrijebiti preveliku količinu omekšivača. Preporučljivo je smanjiti količinu omekšivača za rublje jer postoje uvjerljivi argumenti u korist smanjenja njegove upotrebe. Ako niste sigurni koju količinu omekšivača treba koristiti, zanemarite mjere na čepu i umjesto toga se odlučite za žlicu.

@wirecutterov TikTok račun raspršio je mit da korištenje prekomjerne količine omekšivača dovodi do čišće odjeće. Miss7 preporučuje korištenje jedne žlice omekšivača na svakih 3,5 kilograma rublja. Za standardne perilice od 7 kilograma preporučljivo je koristiti dvije žlice omekšivača. Postoje li neki pokazatelji koji određuju je li korištena prevelika količina omekšivača? Prema stručnjacima za pranje rublja, uključujući dr. Laundry, također poznatu kao Mary Gagliardi iz The Clorox Company, upozoreno je da korištenje prekomjerne količine omekšivača može dovesti do kvarenja odjeće, pa čak i uzrokovati kvarove u perilicama rublja.

Izdajnički znak pretjerane upotrebe omekšivača vidljiv je u stanju odjeće. Umjesto postizanja željenog rezultata meke i svježe odjeće, ona postaje kruta i kruta, što ukazuje na pretjeranu prisutnost omekšivača tijekom ciklusa pranja. Osim toga, uporna pjena iz omekšivača ostavlja tragove na odjeći, ometajući učinkovito ispiranje sapunom sprječavajući trljanje predmeta jedno o drugo, kako prenosi Espresso.

BONUS TEKST:

Za one pojedince koji uvijek traže svježe ideje za poboljšanje svog životnog prostora, predstavljamo zadivljujuće proljetno cvjetanje koje će zajamčeno zaokupiti vaš interes. Porijeklom iz tropske Amerike, ova biljka sa svojom lukovičastom strukturom obično se sije između studenog i veljače, što rezultira živahnim cvjetanjem tijekom svibnja i lipnja.

Ova šarmantna biljka može se pohvaliti dugim, vitkim listovima i snažnim, uspravnim stabljikama koje daju zapanjujuće, raskošne cvjetove u obliku trube. Dostupan u nizu živih boja uključujući ljubičastu, narančastu, crvenu, bijelu i dvobojnu, raznolik niz cvjetova doprinosi neodoljivoj privlačnosti biljke.

Kroz proces križanja različitih sorti dostupnih na našem tržištu, možemo otkriti niz razlika u pogledu veličine i oblika, što rezultira pojavom i kompaktnih i visokih formi, od kojih svaka ima jednostruke ili dvostruke cvjetove. Idealna metoda za uzgoj amarilisa uključuje korištenje posuda ili kontejnera, a najprikladnije mjesto je balkon.

Ukrasne biljke, osobito tijekom faze cvatnje, preferiraju područja koja imaju djelomičnu ili punu sjenu. Međutim, Amaryllis će cvjetati čak iu područjima s obiljem sunčeve svjetlosti. Kada biljka uđe u fazu mirovanja, preporučljivo je premjestiti je na hladno i slabo osvijetljeno mjesto dok se ne pojave prvi znakovi cvjetanja.

Što se tiče zalijevanja, ključno je osigurati amarilisu dovoljno vode, zbog čega je potrebno često zalijevanje. Posebno tijekom ljetnih mjeseci i kada su temperature povišene, neophodno je zalijevati amarilis više puta tijekom dana.

Cvijet posjeduje intrigantne karakteristike, kao što je izvanredna dugovječnost lukovice do 75 godina i određene sorte koje pokazuju cvjetove promjera do 6 cm. Razmislite o promatranju zadivljujućeg izgleda ovog izvrsnog cvijeta i potencijalno ga razmotrite kao novog dodatka vašem kućanstvu kao kućnog ljubimca.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here