Trikovi za brzo čišćenje pegle: Trebaće vam 5 minuta da joj vratite stari sjaj

0
778

U današnjem članku pričamo o jednoj jako zanimljivoj stvari, a ona se tiče domaćinstva.

Koliko vam  se samo puta desilo da se na vašoj pegli pojavile neke fleke ili ono što je gore da vam se na za peglu zalijepe neki komadi odjeće, prašine ili kamenca.

To vam u veliko može stvariti probleme u peglanju ali isto tako da vam stvori neke mrlja koje jako teško možete ukloniti.

Stoga, u današnjem članku vam donosimo par savjeta pomoću kojih ćete brzo, efikasno ali sto tako i bezbjedno da očistite vašu peglu.

Nisu u pitanju nikakva sredstva koja možete kupiti negdje, nego su u pitanju neke prirodne stvar.

Sirće i so
Potrebno je da u jednu malu posudu stavite alkoholno sirće i so, ali pazite da to bude u istom omjeru. Ovu smjesu je potrebno da zagrijete kako bi se so otopila, a kada se ona ohladi, onda u to umočite jednu pamučnu krpu i lagano njom pređite preko površine za peglanje.

Kada sve mrlje očistite tek onda možete peglati bez problema. Ni u jednom slučaju nemojte da koristite čeličnu četku ili živu za suđe jer ćete tako samo uništiti peglu.

Morska so

Uzmite jedan peškir ili pamučnu krpu i stavite je na dasku za peglanje. Zatim jednom kašikom uzmite morsku so i pospite preko tog peškira ili krpe.
Onda je potrebno da svoju peglu zagrijete i da je okrenete na najvišu temperaturu. Kada se pegla dovoljno zagrije samo pređite peglom preko te krpe ili peškira.

Soda bikarbona
U ovom slučaju je potrebno da napravite jednu gustu smjesu od vode i sode bikarbone. Potrebno je da tu smjesu nanesete na površinu pegle i to pamučnom krpom i lagano trljajte sve dok mrlje ne nestanu.

Javite nam rezultate? Pišite nam…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here