ŠTITNA ŽLIJEZDA ĆE SE PREPORODITI ZA NEKOLIKO SEDMICA: Evo kako da hormone dovedete u red prirodnim sredstvima

0
179

Štitna žlijezda služi kao “baterija” za organizam kroz utjecaj na metabolizam, nivo energije, raspoloženje i nagon. Lepa i Sretna piše da funkcionisanje štitne žlijezde značajno smanjuje rizik od razvoja određenih poremećaja.

Prema studiji, prirodne metode se mogu koristiti za poboljšanje rada štitne žlijezde. Tako, na primjer, izuzetno malo vježbanja, poput hodanja, može poboljšati funkciju štitne žlijezde za 76% za samo 12 sedmica. Uvedite ovu vrstu umjerene vježbe na rasporedu od tri do pet puta sedmično u trajanju od 30 minuta.

Da biste podstakli proizvodnju vitamina D u tijelu, bilo bi sjajno prošetati sunce rano ujutro ili kasno u toku dana. Da bi štitna žlijezda pravilno funkcionisala, ovaj vitamin je ključan.

Osim toga, svakodnevno opuštanje u trajanju od 30 minuta ima izuzetan utjecaj na funkciju štitne žlijezde. Odaberite lokaciju i stil vježbanja koji vam se najviše sviđaju: lake joga poze, meditacija ili zavaljivanje uz željene melodije. Štitna žlijezda i cijelo tijelo imaju koristi od ovih procedura jer zaustavljaju sintezu kortizola, hormona stresa.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here