STAVILA JE SAPUN U DVORIŠTE, KOMŠIJE JOJ SE SMIJALE: A sad joj svi kopiraju IDEJU, trik koji PROVJERENO RADI!

0
1565

U današnjem članku pričamo o jednoj jako zanimljivoj temi.
Vjerujemo da svi oni koji imaju dvorište su pravi sretnici jer mogu u miru da uživaju i da piju kafu u njemu, da posade cvijeće, a možda ste u svojoj bašti i posadili neke vrste povrća.
Ukoliko spadate u ovu grupu ljudi onda sigurno znate da veliki problem u održavanju dvorišta ali prinosa povrća mogu biti razne štetočine i drugi razni nametnici.

Stoga vam u nastavku članaka donosimo kako se na najbolji i nabrži i najjefitniji način riješiti njih.

Jedna od možda najbizranijih stvari jeste da ukoliko imate problem sa miševima ili rakunima da u svoje dovrište stavite malu gomilu vaše kose. Znamo, ovo jako čudno zvuči ali vjerujte da pomaže da se riješite ovih napasti,
Ukoliko vodite bitku sa puževima, onda na stabljike biljke nanesite vazelin, a on će onemogučiti puževima da se pentraju na vašu biljku.

Ukoliko u vaše dvorište zalutaju zečevi, po dvorištu pospite prah bijelog luka, a ovaj miris će ih otjerati daleko od vašeg dvorišta.

Međutim, ukoliko živite blizu šume nerijetko se dešava da nekada u vaše dvorište zaluta i jelen, a onda biste trebali da po zemlji razbacate komadiće sapuna.

Ako imate problem sa insektima ili bubama, najbolje riješenje je puder u prahu, a ukoliko imate žohare baštu obložite ljuskama od jaja, mravi bježe od krede

Nadamo se da će bar neki od ovih savjeta biti vama korisni.
Pišite nam vaše rezultate.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here