Mnogi smatraju Novaka Đokovića najvećim teniserom na svijetu. Pored brojnih sportskih uspjeha, ostvario je i značajan finansijski prosperitet. Posjeduje imanja u nekoliko dijelova svijeta i ima pristup privatnom avionu. Iako postoje izvori koji tvrde da nije vlasnik aviona, već da ga iznajmljuje prema potrebi od odgovarajuće kompanije, nedavno su društvene mreže otkrile slike tipa aviona koji koristi za svoja putovanja. U jednom konkretnom slučaju, na slici su zajedno s njim bili njegov brat i sestra, Đorđe Đoković i Saška Veselinov, kao i fudbaler Mihailo Milutinović i njegova supruga Tijana. Na fotografiji su zabilježeni Đorđe i Tijana, dok Saška drži svog sina. Neutralna pozadina služi kao smirujući okvir za luksuzna kožna sjedala koja su i prostrana i udobna. Ovo područje nije samo prikladno za putovanja, već i za udoban život. Dvosjed također pruža visok nivo udobnosti, a stolovi za ručanje dodatno unaprjeđuju udobnost. Dok se divimo raskoši ovog zračnog utočišta, važno je napomenuti Novakova značajna ulaganja u nekretnine.
Teniser je 2020. godine odlučio prodati luksuznu vilu u Marbelji, koju je prethodno iznajmio tokom pandemije. Izvještaji lokalnih medija otkrivaju da je ovu nekretninu kupio za impresivnih 10 milijuna eura. Posjed se može pohvaliti impresivnim sadržajem za svoje stanovnike, uključujući teniske terene, bazen, prostrani vrt, određeno područje za roštilj, saunu, spa centar, dječje igralište i prostranu garažu. S druge strane, teniser Novak Đoković kupio je rezidenciju u prestižnom utočištu za bogate – Monte Karlu. Točna cijena ove nekretnine ostaje nepoznata. Đokovići su također nabavili luksuzan stan u ekskluzivnom naselju West 65 u Beogradu. Penthouse, koji se prostire na 250 kvadratnih metara, smješten je u jednom od najprestižnijih dijelova grada i procjenjuje se na vrijednost od oko 545.000 eura. Jedna od najimpresivnijih karakteristika stana je prostrana terasa od otprilike 100 kvadratnih metara s bazenom. Novak i Jelena Đoković vlasnici su stana na Floridi, tačnije u Majami Beachu, smještenog usred 35 hektara velikog parka.
Ovaj apartman ističe se prostranim balkonom koji nudi panoramski pogled na grad, park, zaljev i Atlantski ocean. Zgrada sama po sebi obiluje luksuznim sadržajima. Iako teniser koji je prvobitno kupio ovu nekretninu nikada nije boravio u njoj, stan je kupljen po cijeni od preko 5 miliona dolara, a kasnije je prodat za iznenađujućih 7,15 miliona dolara. Đokovići također posjeduju dva penthousea u New Yorku, čija se vrijednost procjenjuje na 10 miliona eura. Oba penthousea projektirao je priznati arhitekt Renzo Piano i nalaze se u najprestižnijem dijelu grada. Osim ovih imanja, Novak i Jelena izgradili su impozantnu vilu uz Pavlovo jezero u Rumi, koja se prostire na oko 1200 kvadratnih metara zemljišta.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here