Mlada glumica Brankica Sebastijanović je nakon velikog uspjeha u seriji “Sinđelići” napravila kratku pauzu u glumačkoj karijeri, ali se ponovo pojavila na malim ekranima sa ulogom u seriji “Švindleri”. Isto tako, nismo je često viđali u javnosti, pa kada se nedavno pojavila na jednom beogradskom događaju, njen izgled postao je glavna tema. U elegantno stilizovanoj haljini s predimenzioniranim sakoom, koji je naglasila kaišem, Brankica je stigla s minimalnom šminkom na licu, a sa njom u društvu bila je i  koleginica Ivana Dudić. Njen izgled je postao glavna tema među prisutnima, jer je primjetno zablistala. Mnogi su komentarisali Brankicin izgled, primjećujući da sija posebnom energijom i da izgleda zadovoljna i samouvjerena.
Glumica, koja se nije često pojavljivala u javnosti, pozirala je s širokim osmijehom na licu.Brankica Sebastijanović rođena je 8. augusta 1990. godine u Sarajevu. Njen otac Neno je ekonomist, majka Radmila je profesorica, a brat Neven je pravnik. Odrasla je u Staroj Pazovi, gdje je završila srednju školu. Pohađala je školu glume u Dadovu, a nakon gimnazije upisala je studij povijesti umjetnosti, gdje je završila prvu godinu. Trenutno živi i radi u Beogradu, gdje je diplomirala u aprilu 2014. godine na FDU-u, u klasi profesora Vladimira Jevtovića, odnosno docenta Srđana Karanovića, s diplomskom predstavom ‘ART’. Mlada glumica Brankica Sebastijanović je svoj prvi susret s publikom imala u seriji “Sinđelići,” koja je adaptacija sitcoma “Seranovi.” U toj seriji, Brankica je igrala ulogu Eve, koju je u originalnoj verziji tumačila Veronika Sanchez.
Također, ostvarila je zapaženu glavnu ulogu u filmu “Kad ljubav zakasni” i seriji “Samac u braku,” gdje je dijelila ekran s Milošem Bikovićem, s kojim je tada bila u vezi. U januaru 2015. godine, Brankica je snimila film i seriju “Vrati se, Zone,” gdje je reprizirala svoju ulogu poznate Zone Zamfirove, a film je nastavak prvog dijela iz 2002. godine. Osim na televiziji i filmu, Brankica je ostvarila značajne uloge i u pozorištu, uključujući predstave poput “Umjetnost,” “Što je sobar vidio,” i “Ne oklijevajte, improvizirajte.”

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here