Prva senzacija koja je zainteresirala medije u okvirima bivše Jugoslavije bila je Dijana Bećirović, porijeklom iz skromnog sela Lukavac kod Tuzle. Nakon završenog školovanja i u srednjoj školi i na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, donijela je odluku da se preseli u Italiju. U dobi od četrnaest godina, krenula je na svoje manekensko putovanje, te je na kraju postala poznata figura u industriji tokom 1980-ih.

 

 

 

 

 

 

 

Prelazeći u oblast novinarstva, postigla je međunarodni uspeh, vodeći intervjue sa značajnim ličnostima poput dvojice papa, cenjenih sportista i uticajnih političara. Priča se da je njen poslednji intervju dao vozač Formule 1 Ayrton Senna. Ova plavokosa bomba imala je jedinstvenu privlačnost i zadivljujući šarm koji je očarao muškarce iz svih sfera života, uključujući domaće i međunarodne poznate ličnosti. Među onima koji su pod njenu čaroliju bila su poznata imena poput Al Pacina, Gorana Bregovića, Zdravka Čolića, pa čak i Micka Jaggera. Dok su mnogi podlegli privlačnosti Michaela Corleonea, ja sam ostao nepromijenjen. Jednostavno me nije očarao. Tokom produkcije Kuma, u režiji Francisa Forda Coppole, imao sam priliku upoznati Al Pacina. Naši susreti bili su ispunjeni napetošću i paranojom, jer se stalno plašio znatiželjnih očiju paparaca. Činilo se da je njegov ego zasjenio svaku istinsku vezu između nas.

 

 

 

 

 

Kako je Dijana jednom rekla, moja svrha je bila da mu pomognem da postane pravi muškarac, a njegova uloga da me transformiše u ženu. Međutim, nikad nisam osjetio taj osjećaj transformacije s Pacinom, samo tinjajuću samovažnost. Arnold Schwarzenegger je pokrenuo javni napad na nju, dok je ona jednom otkrila da je optužena za razbijanje Bijelog dugmeta. Imao je osjećaje prema meni, ali se neočekivano pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto poželi, on to i postigne. Tu je nastao neslog između dva člana benda. A da li me Goran oteo od Vlade? Zaista, ona je to otkrila jednom posebnom prilikom.

 

 

 

 

 

 

U dobi od 60 godina, Diana, koja sada živi u Los Angelesu, prisjetila se svojih susreta sa Niki Laudom, koji se strastveno borio za njenu pažnju, kao i progona od strane Roda Stewarta i Kevina Costnera. Čak je i razgovarala sa papom Jovanom Pavlom II, uprkos svom pijanom stanju i izboru odeće, kratkoj suknji. Osim toga, Diana je završila studije na Američkom filmskom institutu, a potom je zaronila u područje Hollywooda, radeći kao producentica na raznim filmovima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here