Danas je uspešnu akciju izveo tim ronilaca koji čine pripadnici 72. brigade za specijalne operacije, ronilačkih jedinica Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije MUP-a. Njihov zadatak je bio da lociraju i izvuku zastavnika Mijodraga Toškovića, koji je nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav dok je učestvovao u rutinskoj vežbi sletanja iz helikoptera na površinu vode.

Osim toga, svoja razmišljanja o tragičnom događaju iznio je i ministar odbrane Miloš Vučević.

Oproštaj od voljenih je težak poduhvat, posebno kada se oprašta od istinskog heroja. Mijodrag Tošković oličio je samu suštinu herojstva, snosivši ogromnu odgovornost srpske vojske i države. Svojom hrabrošću, staloženošću i poniznošću služio je kao sjajan primer uzornog srpskog vojnika. Zahvaljujući pojedincima poput njega, naši starci mogu mirno da spavaju, deca se mogu bezbrižno zabavljati, a žene se trude bez straha. Mijodrag, zahvaljujemo Vam se bezgranično na svemu što ste postigli. Vaša nepokolebljiva posvećenost svojoj zemlji bila je bez premca. Uspomena na tebe zauvek će biti urezana u našim srcima. Vaša porodica, drugovi i ceo srpski narod će sa dubokom tugom oplakivati ​​vaš gubitak. Iskreno saučešće porodici Tošković. Neka Mijodrag počiva u vječnoj slavi, a njegova duša utjehu u očima Božijim. To su osjećaji koje je iznio ministar Vučević.

Zastavnik Mijodrag Tošković, rodom sa Cetinja, rođen 1980. godine, ceo svoj profesionalni život posvetio je Vojsci Srbije, počev od 2000. godine. Tokom svog zapaženog mandata, nagrađen je više priznanja i priznanja za izuzetna dostignuća. Pored vojnih obaveza, on je svesrdno prihvatio i uloge voljenog muža i oca koji neguje troje dece.

General Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, pokrenuo je inicijativu za formiranje komisije koja će sprovesti sveobuhvatnu istragu o incidentu i utvrditi njegov osnovni uzrok. Pod rukovodstvom generala Mojsilovića, ova komisija će detaljno analizirati sve relevantne faktore i okolnosti događaja. Nadalje, zapovjednici HRZ-a i PZO-a, zajedno sa zapovjednikom 72. brigade za specijalne operacije, orkestrirali su formiranje stručnih komisija posvećenih detaljnom ispitivanju incidenta.

Dodatni tekst:

Ispitivanje značaja obrazovanja u društvu je ključni faktor u postizanju trajnog napretka i rasta. Obrazovanje obuhvata više od pukog prenošenja znanja i vještina; služi kao temelj za podsticanje ličnog rasta, stimulisanje kritičke analize i izgradnju kohezivnijeg društva.

Osnaživanje pojedinaca je osnovna komponenta obrazovanja i igra ključnu ulogu u njihovom ličnom rastu i razvoju. Obrazovanje, bilo stečeno kroz formalne kanale ili vannastavne aktivnosti, osposobljava pojedince potrebnim znanjem, sposobnostima i samopouzdanjem da napreduju u različitim aspektima života. Otključavanjem njihovog potencijala i pomažući im da otkriju svoja interesovanja, obrazovanje omogućava pojedincima da daju vrijedan doprinos društvu i iskuse osjećaj svrhe i zadovoljstva.

Obrazovanje obuhvata više od samog sticanja akademskog znanja. Ima vitalnu poziciju u oblikovanju moralnog i društvenog rasta pojedinaca. U interakciji sa nastavnicima i kolegama studentima, učenici stječu razumijevanje vrijednosti tolerancije, uvažavanja različitosti i suosjećanja prema drugima. Obrazovanje podstiče kultivaciju kritičkog mišljenja, analitičkih sposobnosti i sposobnosti da identifikuju i rješavaju probleme u svom okruženju.

Pitanje pristupačnosti trenutno predstavlja značajnu prepreku u oblasti obrazovanja. Brojni pojedinci širom svijeta i dalje su uskraćeni za kvalitetno obrazovanje zbog niza faktora, kao što su ekonomska ograničenja, kulturne razlike i geografske prepreke. Shodno tome, postaje imperativ uložiti dalje napore kako bi se garantovale jednake mogućnosti za svakog pojedinca, bez obzira na njihov društveni položaj ili lične okolnosti.

Obrazovanje igra ključnu ulogu u rješavanju hitnih globalnih pitanja kao što su siromaštvo, nezaposlenost, klimatske promjene i društvene nepravde. Prenošenjem znanja i razumijevanja, obrazovanje omogućava pojedincima da prepoznaju ove izazove, poduzmu akciju i traže rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na društvo u cjelini. Obrazovanje je osnovni element u izgradnji pravednijeg i održivijeg svijeta za buduće generacije.

Ulaganje u obrazovanje je poduhvat okrenut budućnosti, jer postavlja temelje za prosperitetno buduće društvo. Za svakog pojedinca je ključno da prepozna značaj obrazovanja i da aktivno podrži njegovo unapređenje. Dajući prioritet obrazovanju, možemo uspostaviti svijet u kojem svako ima priliku da ispuni svoj potencijal i da značajan doprinos društvu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here