Pravo značenje određenih imena često izmiče mnogim roditeljima. Za svakog je roditelja dolazak nove bebe važan događaj. Jedna od najvažnijih odluka s kojom se suočavaju je odabir savršenog imena za svoje dijete.

S bezbrojnim opcijama za razmatranje, donošenje ovog izbora može biti prilično izazovno, osobito u današnjem svijetu. Pitanje je hoćete li odabrati tradicionalno, moderno, kratko ili dugo ime. Značajan broj roditelja i dalje nije svjestan istinskog značaja iza imena koja su dali svojoj djeci.

Roditelji su često pod utjecajem trendova, tradicije ili osobnih preferencija pri odabiru imena za svoje dijete, a neki poduzimaju dodatni korak istraživanja značenja imena prije nego što donesu konačnu odluku. Za one koji pripadaju ovoj skupini, savjetuje se da se klone imena koja imaju melankolično podrijetlo. Podrijetlo imena Nenad može se pratiti do negiranog oblika glagola “nadati se”, koji izražava osjećaj iznenađenja. Tipično, ovo ime se dodjeljuje djeci koja su rođena neočekivano ili iznenada, a čiji roditelji možda nisu željeli ili namjeravali njihov dolazak.

BONUS TEKST:

Godine 2014. krenula sam na put u Njemačku, opraštajući se od svega što mi je bilo drago. Cijeli moj svijet, uključujući prijatelje, mog partnera i sve članove obitelji osim roditelja, ostao je iza mene.

Zajedno s mojim roditeljima i sestrom krenuli smo u stvaranje novog početka u potrazi za svjetlijom budućnošću. Najizazovniji aspekt ove tranzicije bio je rastanak s osobom koja je držala moje srce. Međutim, u sebi sam prepoznao da održavanje veze na daljinu jednostavno nije izvedivo.

Dok smo odlazili, njegova sestra nas je obavijestila da je došao na aerodrom da se oprosti od nas. Umjesto oproštajne geste, žurno sam otišao ne osvrnuvši se. Međutim, kad sam konačno bacio pogled iza sebe, vidio sam ga kako stoji tamo, nalik na zbunjenog duha. Medicinska sestra ga je srdačno dočekala. Izrazio je svoje suze i neodobravanje mog ponašanja. Imali smo posebnu pjesmu koju mi ​​je često pjevao.

Jednom prilikom, dok sam istraživao grad, čuo sam pojedinca kako pjeva tu istu pjesmu, “Ti si zvijezda padalica koju vidim, Vizija ekstaze, Kad me držiš, živ sam, Mi smo kao dijamanti na nebu”. Dok sam se približavao, nisam mogao ne primijetiti nevjerojatnu sličnost glasa s njegovim. No, pomnijim promatranjem postalo je jasno da to nije on. U tom trenutku obuzeo me neobičan osjećaj od kojeg me je zaboljela duša. Čovjek kojeg sam voljela je otišao, a ja sam ispunjena dubokim žaljenjem.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here