OSTAO BEZ OCA, A ZBOG NEMAŠTINE MAJKA NIJE MOGLA DA BRINE O NJEMU! Teška životna priča velikog jugoslovenskog glumca!

0
325

Danas ćemo da pišemo o legendarnom bh glumcu Mustafi Nadareviću koji nažalost više nije sa nama, ali on je iza sebe ostavio veliki trag, i velika djela na kojima je radio. Njega je najviše proslavila uloga Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, gdje je on sa svojim humorom, i nesvakidašnjim situacijama u kojima se nalazio nasmijavao svoje vjerne gledaoce.

Dakle, kako smo već naveli, slavni glumac više nije sa nama, a napustio nas je 22.novembra 2020.godine, u svojoj 77.godini života, i to nakon duge i teške bolesti. Mustafa je iza sebe ostavio preko 150 pozorišnih uloga, u toku svoje karijere snimio je više od 60 filmova, drama i TV serija, koje je on radio sa najvećim rediteljima jugoslovenskog filma. Također on je mnogo puta biovao nagrađivan sa brojnim priznanjima i nagradama, a nažalost nije uspio da dočeka rođe svoje unuke, kojoj su roditelji dali ime Rumi.

Međutim, kada govorimo o njegovom privatnom životu, nažalost isti su obilježile brojne tragedije koje su se dešavale, a koje su na njega ostavljale veliki trag, a sve je počelo kada je on ostao bez roditelja Mehmeda i Asje, čija priča nije imala sretan početak, jer su se njihovi roditelji protivili time da oni budu zajedno, ali njihova ljubav je bila jača, i oni nisu htjeli nikoga da slušaju te su se vjenčali. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here