NEMIRNO I ISPREKIDANO SPAVATE I BUDITE SE JOŠ UMORNIJI? Evo u čemu je problem i šta bi trebalo da uradite da se to promeni ODMAH!

0
270

Danas za vas jedna veoma zanimljiva tema, a po naslovu ste mogli da zaključite da se radi o spavanju, koje je svima nama jako bitno, i znamo da je svima nama prijeko potreban lijep i kvalitetan san kako bismo mogli da funkcionišemo, i da uspješno obavljamo naše svakodnevne obaveze, ali s obzirom na to da vrijeme u kojem živimo je nekako brzo, sa previše obaveza i svega ostalog, dobar i kvalitetan san izostaje u nekim slučajevima.

Nekada se vjerovalo da je najbolje leći sa zalaskom sunca i ustajati sa prvim pijetlovima, ali to danas definitivno nije slučaj. Mnogo se poslednjih godina govori o “higijeni spavanja”, a ovaj termin odnosi se na to da je najbolje da spavamo u mirnoj i zatamnjenoj prostoriji u kojoj uvijek ima svježeg vazduha, ali bez televizora ili mobilnog telefona koji bi nam poremetili san, ali ono što stručnjaci kažu na ovu temu jako je zanimljivo, a to je da smo mi sami sebi najveća prepreka u snu, odnosno naše aktivnosti koje imamo u toku dana ali i navečer.

Ukoliko ste i vi jedni od onih ljudi koji u toku sedmice imaju malo sna sa puno obaveza, i nadate se da kada dođe vikend da ćete duže odspavati i sve to nadoknaditi, ali moram da vas razočaramo, i ne nadajte se da ćete u tome uspeti. Iako zvuči logično da svom tijelu date dodatni san kada ono to traži, u praksi to baš tako i ne funkcioniše. To nije dobar san, jer naše tijelo voli da predvidi svaku našu radnju i da joj se tako prilagodi. Ako nekim danima ustajete u šest ujutru, a nekim kasnije, onda remetite svoj bioritam. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here