Dana 26. ožujka malena devojčica od samo dve godine ,  Danka Ilić nestala je bez traga. U službenim izvješćima stoji da je preminula, iako njezini ostaci tek trebaju biti otkriveni. Odgovorni za ovaj gnusni čin priznali su da su je udarili vozilom prije nego što su je zadavili rukama ali odbijaju otkriti gdje se nalazi njeno tijelo.

Srđan Janković (50) danas je otputovao u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, gde mu je zakazano saslušanje i iznošenje odbrane. Na teret mu se stavlja učešće u sudaru službenog vozila JKP “Vodovod” i Danke Ilić (2) 26. marta u Banjskom polju. U pratnji snaga reda i lisicama na rukama, Janković je policijskim automobilom prevezen u Tužiteljstvo. U prethodnoj izjavi koju je prenio preko svog branitelja, izrazio je namjeru da odustane od početne obrambene strategije šutnje.

Pouzdan izvor Kurira ranije je dojavio da bi se Srđan Janković danas trebao pojaviti pred Višim državnim tužilaštvom u Zaječaru. Nadamo se da će njegovo saslušanje dati prijeko potrebne odgovore na mnoga pitanja vezana uz lokaciju posmrtnih ostataka Danke Ilić. Uzbudljivim spletom događaja, Jankovićevo željno iščekivano saslušanje zakazano je za danas, 4. lipnja. Njegov odvjetnik Živadin Bogdanović razgovarao je s Kurirom o novostima. Bogdanović je otkrio da je Janković na pojavljivanju pred tužiteljstvom donio hrabru odluku da prekine šutnju i sve obznani.

Iako su to trenutno sve dostupne informacije, jasno je da će Jankovićevo otkriće biti nimalo zadivljujuće. U Banjskom polju 26. marta nestala je djevojčica Danka Ilić (2). Tamo je putovala s majkom i starijim bratom iz Bora. Za ovo krivično djelo osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, obojica zaposleni u JKP “Vodovod” Bor. Radoslav Dragijević (73), Dejanov otac, uhićen je 6. travnja jer je navodno pomagao sinu u uklanjanju tijela djevojčice.

Sam Dejan je priznao da ju je udavio vlastitim rukama. Podsjećamo da je 26. marta u Banjskom polju nestala djevojčica Danka Ilić (2), gdje je iz Bora bila sa majkom i starijim bratom. Osobe za koje se sumnja da su umiješane u ovaj nemili događaj su Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, a obojica su zaposleni u PKU “Vodovod” Bor. Radoslav Dragijević (73), Dejanov otac, uhićen je 6. travnja zbog sumnje da je pomogao sinu u rješavanju tijela djevojčice za koju je Dejan priznao da se utopila. Nažalost, priveden je i Dejanov brat Dalibor (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama PU Bor.

BONUS TEKST:

Srbijanac David Knežević odmah je po dolasku u SAD iz Beograda uhićen zbog sumnje u umiješanost u nestanak supruge Ane Marije Knežević. No nedavna saznanja madridskog suda, koji nadzire istragu, rasvijetlila su kritičnu pogrešku Davida Kneževića na dan nestanka supruge u veljači.

Ovi novi dokazi snažno sugeriraju da je njegova tvrdnja da je u to vrijeme bio u Srbiji daleko od istinite. Istraga o nestanku Ane Marije Knežević, koja je misteriozno nestala u veljači, navela je madridski sud da od srbijanskog tužiteljstva zatraži pomoć u pristupu digitalnim podacima iz unajmljenog vozila. Pretpostavlja se da je ovaj automobil koristio njezin suprug David Knežević u počinjenju navodnog zločina.

Trenutačno u zatvoru i odbijena mu je jamčevina, David Knežević čeka suđenje dok FBI i Nacionalna policija marljivo tragaju za Anom. Bliski prijatelji i obitelj žrtve otkrili su da su ona i Knežević živjeli odvojeno te da su se namjeravali razvesti. Proces razlaza postao je sporan zbog Kneževićevog odbijanja da podijeli njihovu zajedničku imovinu, koja je procijenjena na oko 15 milijuna dolara. Na dan Anina nestanka, neidentificirana muška osoba viđena je kako ulazi u madridsku rezidenciju u kojoj je ona stanovala. Sumnja se da je riječ o samom Davidu Kneževiću.

Prema medijskim izvješćima, nadzorne kamere u madridskoj zgradi u kojoj je Ana stanovala i gdje je posljednji put viđena snimile su čovjeka s kacigom kako ulazi u prostor dok drugi izlaze. Na snimci se vidi da se muškarac nakon ulaska brzo spustio niz stepenice, držeći u ruci bočicu s raspršivačem, kojom je pokušao onesposobiti kameru. Kamere su uspješno uhvatile zamršene detalje njegovih očiju i obrva.

Prema riječima sagovornika Kurira, vidljivo je da nosi masku i rukavice, ali dio njegovog lica koji su uhvatile kamere dovoljan je da jasno ukazuje da se radi o Davidu Kneževiću, kako se sumnja. Kamere su zabilježile i točno vrijeme, točnije 22.12 sati. Podsjećamo, mediji su nakon Kneževićeva uhićenja 4. svibnja u zračnoj luci u Miamiju otkrili kako su istražitelji utvrdili da su osumnjičenika samo sat vremena kasnije snimile kamere u zgradi u Madridu. Unatoč nedostatku tijela Ane Marije Knežević, čvrsto se vjeruje da je ona tragično završila od strane svog otuđenog supruga Davida Kneževića koji je uhićen i optužen za njezinu otmicu.

Prikupljeni dokazi upućuju na njezinu smrt, a indicije upućuju na to da je iz zgrade u kojoj je posljednji put viđena iznesena u kovčegu. Šokantna otkrića iz istrage nedavno je iznio portal Libertad Digital. Prema njihovom priopćenju, na snimci kamere jasno se vidi njegov izlazak iz zgrade s osjetno većim kovčegom, što nije posjedovao pri ulasku. Prema njihovom priopćenju, osim inkriminirajućih kamera, ključni dokaz u istrazi je vozilo marke Pezzo koje je iznajmio u rent-a-car agenciji u Beogradu.

Prema izvješćima španjolskih medija, sud u Madridu je tražio odobrenje istražiteljima Nacionalne policije da otputuju u Beograd. Svrha im je izvući podatke iz uređaja automobila koji bilježi različite parametre, obaviti vizualni pregled vozila te dobiti izjavu od vlasnika rent-a-car agencije u kojoj je Knežević navodno unajmio Pezzo. Za osvježenje pamćenja, sumnja se da je David Knežević, Beograđanin, unajmljenim automobilom otputovao u Madrid, gdje je navodno zamijenio tablice, otišao do njezine kuće, počinio ubojstvo, a zatim se riješio nje. tijelo pri povratku u Beograd.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here