Milan Vasić živi u Beogradu zbog svojih profesionalnih obaveza, ali redovno posjećuje Kosovo i Metohiju, što je njegova rodna regija. Trenutno se nalazi tamo kako bi pružio podršku lokalnom stanovništvu nakon nedavnih nesretnih događaja koji su doveli do eskalacije i gubitka nekoliko života. Kao što je jednom izjavio, Milan Vasić je duboko povezan s Kosovskom Kamenicom, njegovim rodnim mjestom. Njegovi roditelji žive u selu Veliko Ropotovo, nedaleko od Gnjilana, gdje se nalazi i njihova porodična kuća. On redovno putuje tamo kako bi ih posjećivao, ali i pomagao oko imanja, istraživao okolne manastire, uživao u prirodnom okruženju ,te on duboko poštuje tradiciju i običaje tog kraja.

“Najveće svetinje nalaze se na Kosovu, i smatram da bi trebalo da ga češće posjećujemo. Mojim srcem i dušom pripadam Kosovu, kao i cijela moja porodica”, često naglašava glumac, koji je zajedno sa bendom Dejana Petrovića snimio pjesmu “Ja sam momče sa Kosova”. Na “Instagramu” je nedavno podijelio nekoliko intrigantnih priča koje su snimljene na licu mjesta. “Ima li zainteresovanih za kosovsku pogaču?”, pitao je svoje pratitelje i pokazao im kako ta pogača izgleda. A mora se priznati da izgleda preukusno. “Posni grah je tek ubran, moji su ga sada pripremili, mama ga sprema najbolje na svijetu. Došao sam sa Šar planine s drugarom, upravo zbog ovoga. Dodamo malo ljute papričice, znojimo se, ali ukus je zaista izvanredan!”, podijelio je Milan.
Snimak koji je objavio jednostavno nas mami da sami probamo ono što se nalazi u tanjiru.Na “Instagramu” je podijelio i prikazao kako izgleda kuća u Velikom Ropotovu. U prizemlju se nalazi dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, dok su spavaće sobe smještene na spratu. Dvorište je lijepo uređeno i puno zelenila. “Roditelji su se stvarno potrudili da sve izgleda ovako divno. Ja pomažem koliko mogu… A takođe, uživam u zalivanju i košenju trave. Miris svježe pokošene trave je neprocjenljiv”, istakao je.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here