Donosimo vam namirnice koje možete jesti koliko god želite, ali zato morate obratiti pažnju na ove druge koje morate izbjegavati u širokom luku.

Naime švedska dijeta podrazumjeva izbjegavanje namirnica, dakle postoje namirnice koje ne biste trebali nikako jesti, a ali imaju one koje možete ponekad, također imate zamjenu za slatkiše, odnosno određeno voće i namirnice koje možete uvijek jesti, nije bitno koliko.

 

Kao prvo, namirnice koje biste trebali jesti i to stalno jesu riba, mesni proizvodi, piletina, sve vrste rakova. S druge strane namirnice odnoso povrće koje možete ponekad jesu mrkva, celer i slično tome. Slatkiše, dakle sve vrste slatkiša zamjenite sa voćem, kao što su banana ili malina, a torte i čokolade izbjegavajte u širokom luku.

Rezultat slika za mršavljenje dijeta

Nadalje ono što ne biste trebali konzumirati u periodu mršavljenja jesu sve vrste žitarica, hljebovi, krompir, margarin. Ako se bdue ovoga pridržavali velika je vjkeroavtnoća da ćete za kratko vrijeme skinuti dosta kilograma.

Rezultat slika za mršavljenje dijeta

Ali svakako to podrazumjeva zdravo mršavljenje, jer kilogrami se znaju vraćati. Morate polako krenuti u ovu dijetu i imati neki cilj, zar ne? možda da ispoćetka krenete sa laganim izbacivanjem namirnica koje baš i ne volite a koje se nalaze u skupini koju mrate izbjegavati, zatim počnite izbjegavati one bez koji mislite da bi mogli, a one koje vam se stalno traže samo smanjite, nemojte potpuno izbaxcivati.

Jer u nekom trnutku možete doći u iskušenje pa ćete potpuno prekinuti dijetu a to vam svakao ne trb biti u cilju. Zato polako ali sigurno počnite praktikovati švedsku dijetu. Sretno sa mršavljenjem!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here