Radijatori moraju biti potpuno očišćeni i spremni za zimu jer se brzo bliži sezona grijanja. Od ključne je važnosti da očistite svoje radijatore jer ćete na taj način smanjiti svoje račune za grijanje. Prašina u radijatorima može ometati protok topline, zbog čega radijatori rade teže za zagrijavanje cijele prostorije.

Najpopularniji model radijatora ima žljebljene ploče, tipične bijele boje i metalnu konstrukciju. Ove karakteristike često nakupljaju prašinu i ostatke, koje je potrebno čistiti najmanje jednom godišnje.

Kako se pravilno čisti radijator?

Onog trenutka kada uključite radijatore, oni počinju da skupljaju veliku količinu prašine. Međutim, čišćenje i održavanje nekih radijatora može biti izazovno, posebno rebrastih radijatora. Koristite specijalizirane četke napravljene za ovu svrhu da uklonite prašinu sa rebara hladnjaka i koristite nježne metode za održavanje vanjske strane radijatora s perajima, pločama i cijevima kako ne biste oštetili površinu radijatora. Najjednostavniji način da ih očistite ako nemate posebne četke je da otpuhnete prašinu usisivačem ili fenom.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here