Zadatak za osnovnu školu namučio mnoge, znate li vi rješenje?

0
513

Danas smo za vas pripremili još jednu jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu. Mozgalice su mnogo dobre za razvijanje i vježbanje moždanih vijuga. Ali i pored toga što su jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i također vam mogu upotpuniti vrijeme.

Isto tako bi bilo jako dobro kada bi uspjeli svaki dan riješiti barem jednu mozgalicuu, matematički zadatak, test inteligencije i tako održavati svoj mozak u “kondiciji”. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti! Danas je na listi jedan matematički zadatak. Naime, zadatak je ponovno izazvao raspravu među odraslima na Facebooku. Naime stranica Bright Side nerijetko objavljuje sličen zadatke, a jedan od posljednjih u nizu, ponovo je izazvao polemike u komentarima.

Ono što je jako važno i na šta trebate obratiti pažnju, jeste redoslijed izvođenja računskih operacija, odnosno važnosti zagrada. Da li znate rješenje ovog zadatka? Ukoliko niste sigurni koji je tačan odgovor ili želite provjeriti da li ste dobro odgovorili, rješnje možete pogledati ispod teksta. Rješenje: Poštujući redoslijed računskih operacija, ali i također važnost zagrade, rješenje je 12.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here