ZABIO JE PLASTIČNE VILJUŠKE U ZEMLJU PO CIJELOJ SVOJOJ BAŠTI: Nikome nije bilo jasno ZAŠTO, a onda su otkrili razlog – GENIJALNO

0
323

Proljeće je idealno vrijeme da navučete rukavice na ruke i da uzmete lopate. Proljeće je godišnje doba koje naglašava ponovni rad u bašti. U današnjem članku za vas imamo nekoliko savjeta kako da probudite vašu baštu iz hibernacije.

Kada budete sadilinove biljke, možete da uštedite novac tako što ćete reciklirati karton od jaja ili rolne toalet papira. Ukoliko želite novu biljku da stavite u kornet, potrebno je da pripazite da ne sipate previše vode. Ukoliko niste znali, plastična flaša može podlužiti kao mini plastenik. Samo je potrebno da je isjećete na pola i da u nju sipate zemlju, na kraju samo dodajte gonji dio ako je hladno.

Kada dođe vrijeme za sadnju, možete da koristite kalupe za muffine kako bi napravili obrazac na zemlji. Ukoliko imate probleme sa žečevima, biljke možete da zaštitite na način da ćete u zemlju zabosti viljuške. Prazne boe napunite sa vodom i stavite ih u saksije, na taj način će se voda postepeno prazniti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here