VJERUJE SE DA JE OVAJ RUSKI NAPITAK BLAGOTOVRAN: Čisti pluća i bronhije, rješava i pušački kašalj – sastojke imate u kući

0
104

Uz sastojke koje vjerovatno već imate kod kuće, prilično je jednostavno napraviti ruski napitak koji može pomoći u čišćenju pluća i disajnih puteva. Pluća također zahtijevaju podršku, iako često nailazimo na recepte za jačanje zglobova ili čišćenje crijeva od zagađivača. Moraju se očistiti jer se u njima nakupljaju vanjski zagađivači i prašina.

Nakupljanje sluzi može biti problematično jer otežava disanje. Postoje prirodni lekovi koji mogu pomoći ovom organu u samopročišćenju, a Rusi već generacijama koriste jedan od najomiljenijih. Smatra se da ovaj prirodni lijek pomaže da se izbaci sluz te da olakšava čišćenje bronhija. Posebno je djelotvoran kod pušačkog kašlja.

Sastojci koji će vam trebati su:

– jedna kašika jabukovog sirćeta,
– jedna kašika kokosovog ulja,
– jedna kašičica meda,
– oko 200 ml vode i
– manji komad svježeg korijena đumbira (veličine 6-8 mm).

Priprema:

Đumbir treba isjeći na komade i staviti u vodu. Prokuhajte napitak, a zatim ostavite da se ohladi. Dodajte kokosovo ulje, jabukovo sirće i med. Ovu količinu popiti odjednom. Ovaj napitak možete uzimati kad god imate problema s disanjem koji mogu biti uzrokovani nagomilavanjem sekreta.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here