UVIJEK SAM SIPALA DOVOLJNO OMEKŠIVAČA, ALI ODJEĆA NIKAD NIJE MIRISALA: A onda sam otkrila kakvu grešku pravim, SAD MIRIŠE SEDMICAMA

0
707

Čini se da ništa nije jednostavnije od pranja odjeće u mašini. Čak i ovaj jednostavan zadatak, međutim, sadrži mnogo više “zamki” nego što mislite. Ako svoju odjeću perete na nižim temperaturama, ona će trajati duže i gubiti oblik, boju i teksturu. Osim toga, ako imate pristojnu mašinu za pranje veša i deterdžent, topla ili hladna voda može ukloniti prljavštinu jednako efikasno kao i topla voda. Za dezinfekciju robe samo posteljinu ili peškire možete prati na 90°C. Niže temperature se mogu koristiti za pranje svega ostalog.

Previše deterdženta ili omekšivača

Nedovoljne količine deterdženta mogu začepiti posudu za deterdžent i ostaviti neugodne mirise, a prevelike količine omekšivača čine pranje odjevnih predmeta težim. Pažljivo pročitajte upute za doziranje na pakovanju i ne zaboravite koristiti mjernu čašicu. Koristite način pranja ili pokrenite dva ciklusa ako su vaši predmeti pretjerano zaprljani.

Koristite omekšivač za svu odjeću

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji je OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here