U PRAŠAK ZA VEŠ STAVILA JE KAŠIKU OVOG ZAČINA: Kad je izvadila odjeću iz mašine ZANIJEMILA JE, ovo je stvarno genijalno!

0
623

Boje vaših omiljenih stvari, majica, mogu ostati jednako intenzivne kao i onda kada ste ih tek kupili. Za to vam je potreban jedan začin koji sigurno svi imaju kod kuće. Dakle, jedino što vam je potrebno jeste jedna kašikica crnog bibera. Znači dovoljna je jenda kašikica crnog bibera i onda možete zaboraviti na sve skupe praškove za veš, koji garantuju da vam omiljeni komad odjeće nikada neće izgubiti boju.

A ovo je postupak:
Biber pomiješate sa praškom za veš, te sipajte u odgovarajuću pregradu u mašini i uključite da se pere.   Crni biber otapa sve ostatke sapuna na vašoj odjeći, a oni su najveći krivci što sa prljavštinom u otpadnim vodama završe i pigmenti boje sa vaše odjeće.

Ono što je bitno da znate jeste da ukoliko dodajete biber u veš mašinu, za veš čiju boju želite sačuvati, onda veš morate da perete u hladnoj vodi.
Ukoliko imate mnogo majica različitih boja koje morate oprati, umjesto praška uzmite malo bibera i dobiti ćete isti efekat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here