Test koji će vam prevariti mozak: Koliko rupa ima ova majica?

0
945

U današnjem člnaku smo za vas pripremili jednu novu, jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu. Mozgalice su mnogo dobre za razvijanje i vježbanje moždanih vijuga. Pored toga što su jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne, te vam mogu upotpuniti vrijeme.

Bilo bi dobro kada bi uspjeli svaki dan riješiti barem jednu mozgalicu, matematički zadatak, test inteligencije, test ličnosti… i tako održavati svoj mozak u “kondiciji”. Na društvenim mrežama možete pronaći razne zagonetke i mozgalice. Također ih rješavaju i odrasli, a ne samo djeca.

Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti! Prvo dobro pogledajte ovu fotografiju, onda nam recite koliko rupa ima ova majica? Ukoliko ne znate odgovor ili jednostavno želite provjeriti da li ste dobro odgovorili, rješnje možete pogledati ispod teksta.

Rješenje: Pitanje ne precizira koje rupe, tako da je odgovor osam. Odgovor je 8 rupa, jer su tu: izrez, rukavi, donji dio majice i rupe u sredini (koje su izrezane kroz oba sloja tkanina).

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here