Mina Numanović , zaručnica poznatog voditelja Ognjena Amidžića, često se poredi sa svojom visoko ostvarenom majkom, koja važi za jednog od najuspješnijih ljekara u našoj zemlji. Iščekivanje dolaska nove gošće u emisiju Ognjena Amidžića, Mine Naumović, izazvalo je opširne razgovore. Ipak, naučno ispitivanje otkriva Minino porijeklo, u kojem žene posjeduju izuzetnu ljepotu i intelekt. Konkretno, njena majka, koja ostaje izuzetno privlačna čak iu svojim sedamdesetim, je cijenjeni medicinski stručnjak.

Ova izvanredna žena posjeduje ne samo zadivljujuće plave oči, prekrasan osmijeh i raskošne kovrče, već i veliko bogatstvo znanja, što je pozicionira kao jednog od najistaknutijih stručnjaka u svojoj oblasti. Dr Zora Naumović je 1983. godine doktorirala na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu sa odličnom prosečnom ocenom 9,66.

Vođena neutoljivom željom za znanjem, završila je specijalizaciju iz interne medicine osam godina kasnije sa besprekornim ishodom. Potaknuta strašću za kardiologijom, nastavila je dalje studije i magistrirala iz ove oblasti 1997. Nezadovoljna ovim dostignućima, odlučila je da specijalizira kardiologiju 2002. Kao priznanje za njenu izuzetnu stručnost i doprinos ovoj oblasti, Ministarstvo zdravlja dodijelio joj je prestižnu titulu primarijusa iste godine.

Vrhunac svoje naučne karijere dostigla je 2007. godine kada je uspešno odbranila doktorsku disertaciju pod nazivom „Prognostički značaj varijacije srčanog ritma kod pacijenata sa srčanom insuficijencijom“ na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Sa prof.dr. Zorane Vasiljević kao njen mentor, uspešno je stekla cenjeno zvanje doktora medicinskih nauka, usmerivši svoju stručnost u oblasti kardiologije. Čak i nakon završetka svog formalnog obrazovanja, pokazala je nepokolebljivu posvećenost poboljšanju svog razumijevanja i sposobnosti nastavljajući dodatne studije u Engleskoj i Njemačkoj. Njena povezanost sa cenjenim institucijama kao što su Srpsko lekarsko društvo, Lekarska komora Srbije, Udruženje kardiologa Srbije, između ostalih, dodatno učvršćuje njen položaj u medicinskoj zajednici.

Takođe, značajno je uticala na oblast naučnog istraživanja aktivnim učešćem u različitim istraživačkim poduhvatima. dr Zora Naumović, nekadašnja načelnica koronarnog odeljenja cenjenog Doma zdravlja “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, a kasnije i šefica Poliklinike renomirane Specijalne bolnice za bolesti srca i krvi Vessels Ostrog u Beogradu, nedavno je proširila svoje već opsežno kliničko znanje osnivanjem sopstvene internističko-kardiološke ordinacije početkom maja 2015.

Tokom svoje sjajne karijere, dr Naumović je stekla neprocenjivu stručnost u pružanju intenzivne nege pacijentima u okviru koronarne jedinice, kao i pružanje izuzetnih ambulantnih usluga na poliklinikama. Nadaleko je poznata po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti promicanju zdravog načina života, koji uključuje holistički povratak prirodi, s posebnim fokusom na prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Prepoznatljivi faktor koji ga istinski izdvaja je sveobuhvatna i prilagođena metoda liječenja svakog pojedinog pacijenta.

Ova metoda je stekla veliko priznanje kroz mnoštvo informativnih članaka i pojavljivanja na različitim medijskim platformama. S druge strane, o njenom partneru Ognjenu Amidžiću se ne otkriva mnogo, jer on namjerno skriva svoj lični život od očiju javnosti. Na osnovu njegovih objava na Instagramu može se zaključiti da ima sklonost ekstravagantnim putovanjima i da uživa u društvu prijatelja. Povremeno dijeli i snimke sa svojom majkom, koju s ponosom odaje priznanje i duboko cijeni.

Rođen 17. juna 1975. godine u Šapcu, Ognjen Amidžić, talentovani srpski muzičar i voditelj, trenutno živi u Beogradu. Nažalost, njegov otac Zoran, koji je radio kao novinar, tragično je izgubio život 1991. godine dok je izvještavao sa ratišta u Hrvatskoj. Nakon ovog poražavajućeg događaja, Ognjen je obezbedio poziciju na TV Šabac i preuzeo ulogu voditelja popularne muzičke emisije „Vi-Džej 015“. Nakon završene srednje škole u rodnom gradu, nastavio je studije u Beogradu. Od smrti oca, Ognjen je stipendista RTS-a i učestvovao je u raznim emisijama poput Jutarnjeg programa, Dnevnika i muzičke emisije “Garaža”. Godine 2001. prešao je na TV Pink i u Jutarnji program uveo jedinstven i zabavan format, gde bi oblačio pidžamu i dočekivao goste u svom krevetu. Za to vreme vodio je i zapažene emisije poput “Balkan net”, “Džekaranje”, “Najbji prijatelji”, “Sav taj Pink”.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here